kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2661
EURO
34,7318
STERLIN
40,3689
BITCOIN
$63.070
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Çarşamba Az bulutlu
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Enfield evleri bölmeye hayır dedi

Büyük evlerin daha küçük bir çok daireye dönüştürülmesini kolaylaştıran bir yasayı red edildi.

Enfield evleri bölmeye hayır dedi
05.11.2012
0
A+
A-

Enfield Belediyesi, büyük evlerin daha küçük bir çok daireye dönüştürülmesini kolaylaştıran bir yasayı reddetti.

Yetkililer bölgede büyük ailelere uygun yeterince ev bulunmaması nedeniyle böyle bir karar alındığını söyledi.

Hükümet 2010 yılında çıkarttığı bir yasa ile normalde bir ailenin barınası için inşa edilmiş evlerin planlama izni almaya gerek duyulmadan mutfak ve banyoları paylaşacak altı farklı kişiye kiralanmasını mümkün hale getirmişti.

Şu anda Enfield’de bu gibi evden bir çok daireye dönüştürülen konutlar bulunuyor. Belediye yetkilileri bu tip ikametlerin trafik problemlerine ve suçlarda artışa neden olabildiğini düşünüyor.

Enfield Belediyesi çevreden sorumlu kabine üyesi Chris Bond ‘’Bu tip bölünmüş ikamegahlar ev sahiplerinin kira gelirlerinin artmasını sağlıyor ancak yine de bu durumu kontrol altında tutmalı ve halkımıza ihtiyaçlarına uygun konut sunabileceğimize emin olmalıyız’’ dedi.

Bond sözlerine ‘’Bu konuda anketler yaptık ve ankete katılanların %90’ı bu konudaki kararımızı destekledi’’ diyerek devam etti.

Toplumlar ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın yayınladığı bir rapor birden fazla kiracı barındıran evlerin suç artışına neden olduğunu, gürültü kirliliğini artırdığını ve toplumu rahatsız ettiğini ortaya koymuştu.

Hükümet ayrıca bu tip konutların park problemlerine neden olduğunu, sağlık ve eğitim sistemlerinde aksamaları artırdığını ve genel olarak içinde bulundukları bölgenin yaşam tarzını değiştirdiğini ortaya çıkardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.