kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
STERLIN
40,5520
BITCOIN
$63.088
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

“Gümrük birliği için mutlaka ılımlı bir politika izlenecek”

“Gümrük birliği için mutlaka ılımlı bir politika izlenecek”
20.07.2018
0
A+
A-

Orhan Onur

LONDRA’DA kurulduğu günden bugüne kalitesi, fiyat makullüğü ve güler yüzlü ekibi ile hem gözlerde hem de kalplerde taht kuran Onur Kuyumculuk zinciri, 1995 yılından itibaren aile şirketi olarak devamlılığını sürdürüyor. Her daim güvenilir ve son kalite ürünleri ile Londra’nın en çok bilinen kuyumcularından biri olmasının yanı sıra, dost canlısı ve yardımsever ekibi ile de bilinen bir marka.

Londra Gazete olarak sizler için Onur Kuyumculuğun Edmonton’da ki Akasya & Eylül şubesini ziyaret ettik ve Onur Kuyumculuk ortağı olan Orhan Onur ile ufak bir sohbet gerçekleştirdik.

“Yirmi üç yıldır müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu an Londra’da, toplamda 6 şubemiz bulunmakta. Trend sürekli yenileniyor hatta İngiltere yeni ürünleri geç bile takip ediyor. İngiltere’de yaşayan müşteri kitlemiz yeni olan ürünleri biraz daha geç benimsiyor ve klasiği aslında daha çok seviyorlar. Mesela yeni ürünleri genelde altı aydan sonra tanımaya başlıyorlar.  Özellikle televizyonda izledikleri dizilerden takip ediyorlar. Sonuçta bizde yeni ürünleri sürekli getiriyoruz, piyasaya çıkan yeni ürünler en geç üç hafta sonra mutlaka bizim şubelerimize geliyor.”

İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılması ile ilgili olası etkiler ve gümrük birliğinin önemine değinen Orhan Onur, şu ifadeyi kullandı:

“İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma süreci henüz bizim için bir etki yaratmadı fakat ayrıldıktan sonra etkisi olur diye tahmin ediyorum. Gümrük birliği nasıl olacak henüz bilmiyoruz, örneğin şu an Avrupa Birliği’nde olduğumuzdan dolayı satın aldığınız veya Avrupa Birliği’nde olan ülkelerle çalıştığınız ürünleri getiriyorsunuz, satıyorsunuz ve vergisini veriyorsunuz. Ürünleri satamadığınız takdirde şirkete iade edebilirsiniz ama Avrupa Birliği’nden ayrıldıktan sonra aynı işlem devam edecek mi onu bilmiyoruz. Bu nedenden dolayı İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması birçok firma gibi bizi de etkileyebilir.

Ayrıca, Avrupa vatandaşları İngiltere’ye ne kadar kolay giriş ve çıkış yapabilecek. Bizim burada yaşayan müşteri çevremizin şu an yüzde ellisi Avrupa Birliği vatandaşı, müşterilerimizi çoğu yabancı ve Avrupa Birliği vatandaşları. Bu insanların vize alması ne kadar kolay olacağını ise henüz belirsiz. Bundan dolayı Avrupa Birliği’nden ayrılmak pek de olumlu bir girişim değil. Özellikle ticari açıdan olumsuz etkiler olacaktır.

Olası sorunların önemleri mutlaka alınacaktır, bu önlemler karşılıklı alınacaktır. Sonuçta ticari olarak bu kadar zarar verilmemeli, İngiltere kendi ekonomisine bu kadar zararı vermek istemeyecek ve gereken önemleri alacaktır. Bu yüzden gümrük birliği olacaktır, bu konuda mutlaka ılımlı bir politika izlenecek.”

Altın fiyatları ve Türk lirasının değer kaybetmesi ile ilgili Orhan Onur ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Sonuçta Türkiye’deki vatandaşlar gelir olarak aynı gelirde ama kendi para birimleri değer kaybettiğinden dolayı altın yükseliyor. Haliyle altının Türkiye’deki alışı azalıyor, Türkiye’deki ticaretin azaldığına inanıyorum ama İngiltere’de açısından bir zarar olmayacak. Bize faydası şu, buradaki altın fiyatları değişmiyor ama Türkiye’de Türk lirası bazında altın yükseliyor. Bizim vatandaşa tavsiyemiz şudur, altını buradan alın çünkü pound üzerinden ödeme yapıyorsunuz ve atlınızı yine pound üzerinden satıyorsunuz yani burada altın almak daha olumlu çünkü Türk lirasının ne olacağı sürekli belirsiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.