kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
STERLIN
40,9398
BITCOIN
$69.890
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Ankara Anlaşmalılar ‘dayanışma ağı’ için buluştu

Ankara Anlaşmalılar ‘dayanışma ağı’ için buluştu
11.07.2018
0
A+
A-

Ankara Anlaşması ile İngiltere’de yaşayan iş insanlarını yakından ilgilendiren kararların alındığı 2018 yılında, özellikle sosyal medya üzerinde çeşitli dayanışma ağlarının kurulduğuna şahit oluyoruz. ILR (Süresiz oturum izni) ile ilgili 16 Mart tarihinde Home Office tarafından yapılan açıklamadaki süresiz oturumların durdurulması ve yaşanan belirsizlik ise ‘Leni Candan’ ismindeki bir iş insanının ‘artık bir şeyler yapmalıyız’ demesine neden olmuş ve bu süreçte facebook üzerinde açtığı ‘Ankara Anlaşması ILR Dayanışma Ağı’ ismindeki hesaba yüzlerce kişinin katılmasını ve destek vermesini sağlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya grubu, Londra merkezinde bulunan ‘The Marquis Cornwallis’ isimli mekanda bir tanışma etkinliğinde bir araya geldi. Daha önce birçok sosyal medya mesajında birbirleri ile sanal ortamdan sohbet eden üyeler ilk defa bir araya gelme fırsatını da bu etkinlik sayesinde yakalamış oldu.

Etkinliğin sonunda değerlendirmelerini aldığımız Candan, oldukça güzel bir geçirdiklerini ve daha önce tanışma fırsatı bulamayan onlarca insanın bugün burada birbiri ile sohbet etme şansı yakaladığını belirtti.

ŞİMDİ HEDEF 100.000 POUND

Geçtiğimiz süreçte başlatılan bir bağış kampanyasında, iki gün gibi kısa bir sürede ‘10 bin’ pound toplamayı başaran Candan, bu sayede haklı olduklarına inandıkları itiraz sürecini de resmen başlatmış olmuştu. Şimdi dava açabilmek için gereken rakamın en az 100.000 pound olduğunu belirten Candan yeni başlattıkları yardım kampanyasına tüm Ankara Anlaşmalıları ve destek vermek isteyenleri kampanya için bağışta bulunmaya davet ediyor.

1 GÜNDE ‘10.000 POUND’ TOPLANDI

İtiraz süreci için ne gerekirse yapacaklarını söyleyen grup üyeleri tarafından başlatılan bağış kampanyası yoğun bir şekilde destek görmeye başladı. Siz de Ankara Anlaşmalıların haklı olduklarına inandıkları bu kampanya için bağışta bulunmak isterseniz; www.gofundme.com/ecaa2ilr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

KONSOLOS İLE GÖRÜŞTÜLER

Özellikle 16 Mart sonrası ILR’ın (süresiz oturma izni) durdurulduğunu ve bununla ilgili bir düzenlemenin hazırlanacağını öğrenen Ankara Anlaşmalılar TC Londra Başkonsolosluğu’ndan bir açıklama beklemiş fakat herhangi bir cevap alamamıştı. Grubun temsilcileri Leni Candan ve Emre Nallar konu ile ilgili randevu aldıkları Konsoloslukta bir görüşme gerçekleştirdiklerini grupta paylaştı. Candan şunları söyledi:

“Konsolosumuz ile görüşmeden şimdi çıktık. 16 Mart ve 15 Haziran kararlarının önceden kendilerine tebliğ edildiğini ancak o aşamada yapılabilecek bir şey olmadığını, ellerinden bir şey gelmediğini, konunun büyükelçiliğe iletildiğini ve iki ülkenin üst düzey devlet görevlileri arasında görüşmelerin yapıldığını belirtti. Arka planda yapılanların açıklanmasının mümkün olmayabildiğini ancak tüm gelişmelerin farkında olduklarını ve ikili görüşmelerin devam ettiğini iletti. Home Office’in grubumuzdan haberdar olduğunu söyledi. Davamıza gereken desteği ellerinden geldiğince verecekler. Genel olarak olumlu bir görüşme olduğunu ifade edebilirim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.