kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3361
EURO
35,1906
STERLIN
41,1660
BITCOIN
$66.092
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Bir gencimiz daha intihar etti

Bir gencimiz daha intihar etti
23.05.2018
0
A+
A-

TÜRKÇE konuşan toplumun genç üyeleri farklı sebep ve sorunlardan kaynaklı yaşamlarına son vermeye devam ediyor.

Genellikle manevi ve psikolojik sorunlar yaşayan gençlerimiz çözümü intiharda buluyor. İntihar ederek başta ailesi ve sevdikleri olmak üzere duyan herkesi derinden yaralayan son isim Yasin Koca oldu.

Kabaktepeli Koca ailesinin 20’li yaşlarındaki evladı Yasin Koca’nın ölümü toplumu yasa boğdu. Kırkısraklılar Dayanışma Merkezinin sosyal medyadan duyurduğu ölüm haberine yüzlerce kişi taziye ve baş sağlığı dileklerini yazdı. Bir sosyal medya kullanıcısı ise toplumumuzun kanayan yarası intiharlara karşı sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin çözüm bulması gerektiğini şu ifadelerle savundu:

“Bu gençlerimizin zamansız kaybı toplumumuzun kanayan bir yarasıdır. Bu yarayı sarmak bireylerden ziyade sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin öncelikli sorunu olmalıdır. Eksikliklerimiz ve zayıflıklarımızı bir gözden geçirmemiz gerekir. Profesyonel yardım alınması şarttır. Üniversiteli bir genç kolay kolay yetiştirilmiyor. Zor yetiştirip kolay kaybediyoruz.”

Başka bir kullanıcı ise hayatını kaybeden Yasin Koca ile olan bir hatırasını kelimelere dökerek merhumun acılı ailesine baş sağlığı dileklerini iletti:

“Ah be Yasin neydi senin derdin neden yaptin böyle. Gencecik pırıl pırıl gençtin sen, seni 1 kere gördüm tanıştık konuştuk benim oturumsuzlugumu konuştuk. Abi boş ver dert etme çık git Türkiye’ye hayatını yaşa demiştin. Bak ben sabrettim geçen hafta oturum aldım. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum, kendimde sevinç hiçbir şey hissetmedim senelerdir bekliyordum bu anı… Ama şimdi gördüm resmini, inan çok duygulandım ağladım da keşke olmasaydı be kardeşim. Annenin, babanın halini düşünemiyorum Allah sabır versin onlara. Başınız sağ olsun…”

Klinik Psikolog Özlem Eylem

Londra Gazete’ye konuşan Hollanda’da VU Amsterdam Üniversitesi ve İngiltere’de Queen Mary Londra Üniversitesinde araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi Klinik Psikolog Özlem Eylem ise gençlerin intihara meyli ve sebeplerini şöyle açıkladı:

“İngiltere’de Türkiyeli toplumun “beyaz diğerleri” olarak sınıflandırılması sebebiyle onlara yönelik intihar verileri mevcut değildir. Türkiyeli topluma psikolojik danışmanlık hizmetleri veren saygın bir kurum olan DERMAN’ın sağladığı verilere göre, yalnızca DERMAN servislerini kullanan kişilerin 34%’ü intiharı düşünmektedir. Bu kişilerin 42%’si çevrelerinde intihara teşebbüs etmiş en az bir kişiyi tanımaktadır. Bu veriler ve gazetelerde karşımıza çıkan intihar haberleri, İngiltere’deki toplumda da intiharın bir sorun olduğunu göstermektedir.

Göçmen toplumlardaki intihar sebeplerine baktığımız zaman sosyal sebeplerin en başında göç sürecinde yaşanan uyum sorunları başta gelmektedir. Yerleşilen coğrafyalardaki toplumların gelenek ve adetlerinin göçmen toplumlarınkinden farklı olması yerleşilen ülkeye uyum sürecinde sıkıntılara yol açmakta ve psikolojik boyutta yalnızlığa, aidiyetsizliğe sebep olabilmektedir. Özellikle genç kuşaklarda yalnızlık ve aidiyetsizlik intihar teşebbüssüne sebep olan önemli psikolojik sebeplerin başında gelmektedir. Göç eden birinci nesille, göç edilen ülkede doğup büyümüş 2. Ve 3. Nesil arasındaki kuşak çatışmaları da strese yol açan ve intihara sürükleyen önemli sosyal sebeplerden biridir.”

Türkiyeli toplumlarda intihar ve intiharı önleme üzerine çalışmalar yapan Özlem Eylem’e göre, Türkiyeli toplumlarda özellikle genç kuşaklarda aileyi ve toplumu başarısızlığa uğratacak seçimler yapma ve bundan duyulan utanç intihara sürükleyen en önemli psikolojik sebeplerin başında geliyor.

Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi tarafından açıklamada Koca ailesinin taziyeleri dernek binasında kabul edeceği belirtildi. Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi 4-6 Derby Road, Enfield, London EN3 4AT adresinde yer alıyor.

Londra Gazete olarak merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.