kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
STERLIN
40,6122
BITCOIN
$64.204
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Başkonsolos Ergin iftar yemeği verdi

Başkonsolos Ergin iftar yemeği verdi
22.05.2018
0
A+
A-

TÜRKİYE’NİN Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Başkonsoloslukça gelenekselleşen iftar yemeğinde İngiltere’deki bazı sivil toplum temsilcilerini ve basın mensuplarını ağırladı.

Ev sahipliğini Başkonsolos Çınar Ergin ve eşi Deniz Ergin’in yaptığı iftar, 18 Mayıs Cuma akşamı Londra’nın Knightsbridge bölgesinde bulunan resmi konutta gerçekleşti.

İftar öncesi kısa bir konuşma yapan Başkonsolos Ergin, Ramazan Ayının birleştirici, barıştırıcı ve iyileştirici yanına dikkat çekip, şunları söyledi:

“Bugün tüm dünyada bu hoşgörü ve birliktelik ruhuna ne yazık ki her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Dünyanın birçok bölgesinde İslamofobi, İslam karşıtlığı ve ırkçı popülist söylem her zamankinden daha fazla görülüyor.

Daha birkaç gün önce Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı vahşet hepimizin yüreğini derinden yaralamıştır.

Bizler, Türk milleti olarak, Ramazan aylarını cennet gibi bir vatanda karşılayabilme şansına sahip bir milletiz.

Bunun için başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bunda emeği geçen herkese; ayrıca, ister Çanakkale’de, Dumlupınar’da düşmanla savaşırken, ister Güneydoğu Anadolu’nun dağlarında terörle mücadele ederken ve isterse 15 Temmuz 2016 akşamı ülkemizin caddelerinde demokrasi düşmanlarına karşı bir kale duvarı gibi ülkemizi korurken olsun hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm insanlık için daha mutlu ve huzurlu bir dünya ümidiyle Ramazan-ı Şerifinizi kutluyor, Allahtan tuttuğunuz orucu kabul etmesini diliyorum. Afiyet olsun.” şeklinde konuştu.

Mütevazı bir iftar sofrasında bir araya gelen yaklaşık 45 kişi, yemeğin ardından Türkiye’nin Londra Din Hizmetleri Müşaviri ve İngiltere Türk Diyanet Vakfı Başkanı Mahmut Özdemir’in okuduğu duaya hep bir ağızdan amin dedi.

Davet toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.