kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3588
EURO
34,7003
STERLIN
40,5714
BITCOIN
$58.749
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
18°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Yeni atanan müdür basınla kahvaltıda buluştu

26 gündür Londra’da geçirdiğim en keyifli gün diyerek basınla buuluşmasından duyduğu memnuniyeti dile gitirdikten sonra kendini tanıttı.

Yeni atanan müdür basınla kahvaltıda buluştu
29.05.2014
0
A+
A-
IMG_1049

Mehmet Şen – Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Kültür Merkezi Başkanı

26 gündür Londra’da geçirdiğim en keyifli gün diyerek basınla buuluşmasından duyduğu memnuniyeti dile gitirdikten sonra kendini tanıttı.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Şen 1994 Yılında Ereğli Demir-Çelik fabrialarından finansman müdürü olark çalışmış. Daha sonra 2000-2003 yılları arasında Almanya’da bir üniversitenin hazırlık bölümünde eğitim alıp Türkiye’ye dönen Mehmet Şen 2009-2014 yılları arasında Türk Telekom Finansman Hazine Direktörlüğünde görev almış. Ayrıca 2009 yılından buyana Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nin (BURA) yönetim kurulu üyesi. Son iki yıldır da BURA derneğinin yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Kendisiyle ilgili bilgi veren Yunus Emre Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Şen “BURA daha çok kültür gezileri düzenliyor. Orta Avrupa, Balkanlar, İspanya, Kuzey Afrika, Mısır, Suriye gibi yerlere. Biranlamda Türkiye’nin tarihsel bağlarının olduğu yabancı ülkelere geziler düzenledik. Bu bağlamda Yunanistan ve Batın Tırakya tarafıyla çok sağlıklı ilişkilerimiz var. Senede birkaç defa oralara gidip Türklere ait sivil derneklerle görüşmeler ve toplantılar yapıyoruz.” diyerek Londra’da yapacağı hizmetlere nasıl katkılarda bulunabileceğine dair mesajlar verdi.

2 Mayıs 2014 itibariyle Londra Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi müdürü olarak atanan Şen, Müdür Yardımcısı Nilüfer Kol ve eğitmen Kübra Yıldırım ile yaoluna devam edecek.

Mehmet Şen “Bizler yeni atandık. Fakat diğer mesai arkadaşlarımız ise yaklaşık 3,5 yıldır burada hizmet veren deneyimli bir kadrodur” dedi.

Kahvaltıda basına bilgi veren diğer bir isim ise vakfın müdür yardımcısı Nilüfer Kol oldu. Kol “120’nin üzerinde öğrencimiz var. Enstitü kurulduğundan bu yana yüzlerce öğrenci yetiştirdik. Yunus Emre Kültür Merkezi’nin kanunla belirlenmiş öncelikli amacı Türk dil ve kültürünü yabancılara tanıtmaktır. Zannedildiği gibi özellikle burada yaşayan Türkler’e yönelik bir hedefimiz yok. Ama her nekadar yabancılara yönelik de olsa Türk dilini öğrenmek yada geliştirmek isteyenlere kapımız açıktır. Türkçesi zayıf olan çocukları aileleri bize gönderiyor, eşlerden birinin yabancı olması durumunda Türkçe öğrenmek isteyen veya yine yabancı birisiyle evlenmiş kişilerin büyük anneleri ve babaları torunlarıyla iletişim kurabilmek için  bizden Türkçe eğitim alıyorlar” dedi.

Kahvaltılı sohbetin sonuna doğru ise Mehmet Şen “Kültür ve sanat bizim ülke olarak çok rahat meydan okuyabileceğimiz bir alan. Bu nedenle resim sergileri , ebru sanatı kursları, müzik faaliyetleri, sinema günleri gibi aktivitelerle enstitümüzü büyüterek ve ihtiyaç duyulan diğer branşları da bünyemize katarak yol almayı amaçlıyoruz.” dedi ve katılan tüm basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür etti.

IMG_1055

Nilüfer Kol – Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı

IMG_1052

Kübra Yıldırım – Türkçe Öğretmeni

IMG_1047 IMG_1063

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.