kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5877
EURO
34,8539
STERLIN
40,6721
BITCOIN
$64.489
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Tahminler: Londra’dan İşçi Partisi zaferle çıkacak

Son anketler, Türk ve Kürt toplumunun yoğunlukla yaşadığı Enfield, Haringey, Hackney ve Islington bölgelerinde İşçi Partisin iktidarı bırakmayacağını gösteriyor

Tahminler: Londra’dan İşçi Partisi zaferle çıkacak
19.05.2014
0
A+
A-
Son anketler, Türk ve Kürt toplumunun yoğunlukla yaşadığı Enfield, Haringey, Hackney ve Islington bölgelerinde İşçi Partisin iktidarı bırakmayacağını gösteriyor
İşçi Parti tahminleri

Tahminlere göre İşçi Partisi, Türk ve Kürt toplumunun yoğunlukla yaşadığı Enfield, Haringey, Hackney ve Islington’dan zaferle çıkacak

İngiltere yerel seçim haftasına girerken London School of Economics ve London Communications Agency, ortaklaşa hazırladıkları bir araştırmanın sonuçlarını yayınladılar.

Doğuda Bangladeş asıllı başkan Lutfur Rahman’ın damgasını vurduğu Tower Hamlets bölgesinden İşçi Partinin zaferlerle çıkacağını öngören araştırma, güneyde Liberal Demokratlı Kingston bölgesinin Muhafazakarlara, Merton’ın ise yine İşçi Partisine geçeceği tahmininde bulundu.

Sonuçlara göre Londra’nın Türk, Kıbrıslı Türk ve Kürt nüfusunun yoğunlukla yaşadığı bölgelerde ise İşçi Partisi egemen olmaya devam edecek.

ENFIELD’DA SERT KUTUPLAŞMA

Londra’nın kuzeyindeki Enfield bölgesi, uzun seneler Muhafazakarların yönetiminde kalmasından sonra son seçimlerde İşçi Partisine geçmişti.

Bu durumun Enfield’ı batısı Muhafazakar, doğusu ise İşçi Parti olmak üzere “sertçe kutuptaşmış” halde bıraktığını ifade eden rapor, bu sene UKIP ve TUSC gibi küçük partilerin oy kazanmalarına rağmen İşçi Partinin favori olduğunu tahmin ediyor.

Londra Gazete’nin araştırmasına göre Enfield’da toplumumuzdan bu sene tam 34 aday yarışacak. Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk seçmenlerin ise seçimlerde belirleyici bir rol oynamaları bekleniyor.

LCA seçim tahminleri

LCA, İşçi Parti’nin iki, Muhafazakarların bir belediye kazancağını tahmin ediyor

HACKNEY “JULES PIPE’LA DEVAM” DİYECEK

Öngörülere göre Hackney’de seçmen, “Jules Pipe’la devam” diyecek. Son 12 senedir bölgenin belediye başkanlığını yürüten Pipe’ın bu seçimlerde de zorlanması beklenmiyor. Aralarında Türk aday Mustafa Korel’in de olduğu rakiplerine şans tanınmıyor.

LSE/LCA raporu, Pipe’ın yanı sıra ayrıca Hackney belediye meclisinin “sağlıklı bir oranı”nın İşçi Partisine gideceğini tahmin ediyor.

HARINGEY VE ISLINGTON’DA İŞÇİ PARTİ BÜYÜYECEK

Islington’da tam bir muhalefet çöküşü bekleniyor. Araştırmacılar, 2010’dan beri yapılan beş ara seçimde İşçi Partisine ciddi oy kaybı yaşayan Liberal Demokratların bu sene bölgede hezimet yaşayacağını tahmin ediyor.

Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun en yoğun yaşadığı ikinci bölge olan Haringey‘de ise durum pek farklı değil. Araştırmacılar muhalefetdeki Liberal Demokratlara fazla şans tanımıyor. Liberallerin en az 11 koltuk kazanmaları gerektiğini, partinin ulusal bazda popülarite yitirmesinden ötürü bunun zor olacağını öngören rapor, bölgedeki İşçi Parti çoğunluğunun büyüyeceği görüşünde.

LONDRA GENELİNDE DE İŞÇİ PARTİSİ ÖNDE

YouGov araştırma şirketinin Londra için Cuma günü yayınladığı son seçim anketi, İşçi Partisinin ulusal bazda destek kaybetmesine rağmen başkentte hakim olduğunu gösterdi.

Londra seçmeninin yüzde 44’ü İşçi Partisine destek vereceğini söylerken, Muhafazakarlar yüzde 31’de kaldı. İlk iki partiyi Liberal Demokratlar yüzde 11, Avrupa Birliği’nden çekilmeyi savunan UKIP yüzde 10, Yeşiller ise yüzde 2 ile izledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.