kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4969
EURO
34,5845
STERLIN
40,5041
BITCOIN
$62.819
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs ilgi odağı oldu

DÜNYANIN dört bir yanından turizmcileri ağırlayan Dünya Turizm Fuarı bu yıl da dolu dolu geçti.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs ilgi odağı oldu
09.11.2017
0
A+
A-

DÜNYANIN dört bir yanından turizmcileri ağırlayan Dünya Turizm Fuarı bu yıl da dolu dolu geçti.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan yoğun katılımın olduğu fuar, on binlerce ziyaretçi ağırladı. Bu yıl 37’ncisi düzenlenen fuara Türkiye ve KKTC Turizm ve Kültür Bakanları da katıldı. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizme destek veren ve sektörün tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalışan bakanlar Numan Kurtulmuş ve Fikri Ataoğlu, fuarda stantları gezerek katılımcılarla bir araya geldi. ExCel Fuar Merkezinde 6 Kasım Pazartesi başlayan fuar 3 gün sürerek 8 Kasım Çarşamba akşamı sona erdi.

TÜRKİYE’DEN 60 KATILIMCI

Dünya Turizm Fuarında bu yıl Türkiye’den 60 katılımcı yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsis edilen 783 metrekarelik alanda 3 gün boyunca binlerce kişiyle iletişim kurma ve onlara hizmetlerini anlatma fırsatı yakaladı. Otelciler, tur operatörleri ve kamu kuruluşlarından oluşan katılımcılar fuarın oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtuluş’un ikinci gününde fuar alanına gelip hem katılımcıları ziyaret etti hem de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Fuarın ikinci gününde ayrıca National Geographic alanında Türkiye temalı fotoğraf sergisi açılışı yapılıp, Şanlıurfa’nın turizm potansiyeli ve Göbeklitepe kazıları hakkında bir konferans düzenlendi.

KUZEY KIBRIS BEĞENİLDİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda yerini alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti standı beğeni topladı. Gazimağusa’da bulunan Othello Kalesinden ve Kıbrıs köy evinden esinlenilerek tasarlanan stantta maketten köy fırını, değirmen, çeşme ve şarap ezme yeri gibi önemli semboller yer aldı. Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içeceklerin ikram edildiği stantta seramik işi, oya ve el sanatları işi, hasırdan sepet ve sandalye örme sanatları da sergilendi. Yaklaşık 205 metrekare alana kurulan stantta oteller ve tur operatörleri de yer aldı. Fuarı ikinci gününde ziyaret eden KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran eşlik etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.