kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4915
EURO
34,9207
STERLIN
40,7081
BITCOIN
$63.667
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Park otomatlarında bozuk para dönemi bitti

WOOD Green ve Haringey başta olmak üzere Kuzey Londra’nın bazı bölgelerindeki cadde ve sokaklarda bulunan park otomatları artık bozuk para kabul etmiyor.

Park otomatlarında bozuk para dönemi bitti
20.10.2017
0
A+
A-

WOOD Green ve Haringey başta olmak üzere Kuzey Londra’nın bazı bölgelerindeki cadde ve sokaklarda bulunan park otomatları artık bozuk para kabul etmiyor.

Yeni sisteme göre cadde ve sokaklardaki umuma açık park alanlarına araçlarını bırakmak isteyen kişiler park ücretleri artık ya telefonla arayarak ya da akıllı telefonlarına yüklemeleri gerek uygulamayla ödemeleri gerekiyor.Londra Gazete olarak Wood Green ve Haringey bölgelerinde yaptığımız incelemelerde birçok esnafın yeni uygulama nedeniyle müşteri kaybetme riski olabileceği konusunda dertli olduğunu gördük.

KOLAYLAŞACAĞINA ZORLAŞIYOR

Çoğu esnaf böyle bir iptalin neden gerçekleştiğini anlayamadıklarını, zaten cadde üzerinde ciddi bir park sorunu bulunmasından dolayı müşterilerinin bu caddeye girmediklerini, şimdi de böyle bir ödeme sorunu yaşanmasının işlerini daha da zorlaştırdığını aktardı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir işletme sahibi yaşadıklarını şu şekilde aktardı: “Her gün en az iki üç kişiyi park otomatlarının başında sinirli bir şekilde görüyoruz. Bazıları dükkanımıza giriyor ama aklı sürekli arabasında. Telefon kullanmayan insanlar da var. Araba kullandığı için yanında telefon taşımak da istemeyebilir. İnsanlara bunu zorla diretmenin manasını anlamak mümkün değil. Yani sistem kolaylaştırılması gerekirken bana kalırsa zorlaştırılıyor. Nihayetinde insanların bu sistemle ilgili yıllardır süre gelen alışkanlıkları var. Siz bunu bir gün karar verip bir bıçak gibi kesemezsiniz. Bu bir süreç olmalıydı. Sayısı azaltılabilirdi. Ya da insanlar bu konuda biraz daha bilinçlendirilebilirdi. Şimdi olan yine esnafa oluyor. İnsanlar park ödeme sorunu yaşayınca ya internete yönelecek ya da farklı çözümler arayacak. Bu konuda alınan karar yanlıştır ve düzeltilmesi gereklidir.”

UYGULAMAYI ‘ANLAMSIZ’ BULUYORLAR

Yıllardır Haringey’de gıda üzerine faaliyet sürdüren ve yine isminin açıklanmasını istemeyen bir işletme müdürü de konu ile ilgili düşüncelerini gazetemize şöyle aktardı: “Zaten park ücretleri çok yüksek. İnsanlara bir de bu zorluğu getirdiler. Bu engeli gerçekten çok anlamsız buluyorum. Bizim 50 yaş ve üzeri çok müşterimiz var. Onların telefon ile ödeme yapması imkansız. Mecburen buraya gelirken otobüs kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu insan haftalık alışverişini yapacak, elinde bir sürü poşet var, yükü var. Bu insanlar nasıl otobüsle gitsin. Gerçekten yazık günah. Beni ilgilendirmiyor diyemeyiz. Bu konuda herkesin duyarlı olması lazım. Bana kalırsa bir an evvel park otomatları eski sisteme geri döndürülmeli.”

“BOZUK PARA DERDİNE SON”

Araçlarını yol kenarına park eden kişilere yeni uygulama hakkındaki düşüncelerini sorduğumuzda farklı cevaplar da aldık. Onlardan bazılar bu değişikliğin iyi olduğu, park otomatlarının gereksiz olduğunu, zaten telefon ve mobil uygulama üzerinden basitçe park ücretlerini ödeyebildiklerini belirttiler.

Aracını yol kenarında bulunan park alanına park etmiş olan Koray Bizim aldı şahıs konu hakkında “Bana kalırsa uygulama çok yerinde ve doğru. Bizi bozuk para derdinden kurtardı. Sistem gayet basit ve kullanışlı. Hem telefon ederek hem de mobil uygulama üzerinden ödemenizi kolayca yapabiliyorsunuz. 20 yıldır Londra’da olan ve İngilizce öğrenememiş birçok insanımız haklı olarak bunu istemeyecektir. Ancak biraz kendilerini zorlar ve İngilizce öğrenirlerse ne kadar kolay bir sistem olduğunu görecekler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.