kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4532
EURO
34,7313
STERLIN
40,5051
BITCOIN
$63.702
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Tottenham, ‘Bir daha asla’ dedi

Tottenham, ‘Bir daha asla’ dedi
27.07.2012
0
A+
A-

tottenham2web
Haber – Fotoğraf – Erem Kansoy

Tottenham’da çıkan yağmalama olaylarının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, halen yaralarını sarmaya çalışan Tottenham esnafı hem dükyan kiralarının yükselmesi hem de vergilerin artması nedeniyle oldukça dertli. Geçtiğimiz yıl bir gencin ölümü üzerine bazı grupların Tottenham’daki saldırılarının üzerinden bir yıl geçti, fakat olayların bir daha yaşanmaması için yeterli birlik ve beraberliğin halen sağlanamadıgından yakınan Tottenham’daki işletmeciler, yaşanan olaylardan ne kadar zarar gördüklerini, olayların ardından alınan güvenlik önlemleri ile ilgili ve bölgedeki popülasyonun eksilmesi ile ilgili gazetemize demeç verdiler.

tottenham1web

Cyprus Market çalışanı Doğan Yücel

” İki yıli aşkın bir süredir Tottenham’da çalışıyorum. Saldırıları bire bir yaşadım. Saat 3 dörde kadar yapılan protestoların ardından gruplaşmalar oldu. Saat 6 civarında polis grupları dğıtmaya çalışırken bir grup Protestocu polis aracını ateşe verdi ve sekiz buçuk civarı ikinci araçda ateşe verildi. polis sayisı burda çok azdı. Bence müdhele etmek istemediler. Polisler güçsüz kaldı. Takviye gelmedi. Avukatlık bürosu ve elektronik marketi yaktılar. Biz bu arada dükkanı kapattık, kendimizi güvene aldık. Olayların ardından 1-2 hafta pols geniş güvenlik önlemi aldı sonra herşey normale döndü. Fakat bugün itibarıyla gözle görülür bir önlem yok. Tottenham ayni Tottenham sorun yaratan gençler halen ortada dolaşıyor.”

İpek Perde ortaklarından Alişan Doğan

“Yirmi yıldır Tottenhamda Yaşıyoruz 5 yıldır işletme sahibiyiz. Tottenham’daki herkesi çok seviyor ve tüm azınlıklara kucak açıyoruz. Bir dha asla o sıkıntıları, o dönemi yaşamak istemiyoruz, ne Tottenham’da ne de Londra’da. Bazen burda polisler dolaşıyor, fakat yeterli değil, güvenlik kameraları artırılmalı. Biz bu olaylardan kötü etkılendık, insanlar Tottenham’a gelmez oldu, işlerimiz düştü yetmez miş gibi hükümet vergileri de artırdı. Sesimiz duyarlarsa en azından bu bölgede vergileri düşürsünler. Birde bu bölgedeki patronlara sesleniyorum kiraları artırmasınlar zaten kötü durumdayız. Kazanırsak vergimizi en iyi şekilde vermek isteriz, ama kazanamıyoruz.”

İpek Perde ortaklarından Ekrem Doğan

” Dört yıldan fazladır Tottenham’da işletme yapıyoruz. Saldırıların yaşandığı dönemde çok sıkinti çektik. Bu bölgede temizliğe önem vermiyorlar. Yaşadıklarımızın ardından güvenlik önlemlerinde bir değişiklik görmedik. Daha fazla önlem alınmalı. Vergiler bu olayların ardından düşeceğine yükseldi. Buradaki esnaf, sıkıntı içinde, insanlar artık Tottenham’a gelip alış veriş yapmıyorlar.”

Ali_kAraweb

Anıl supermarket işletmecisi Ali Kara

” on beş yıldır Tottenham’da yaşıyorum ve on yıldır işletme sahibiyim. Saldırıların olduğu anda dükyanımızı kapatmak zorunda kaldık ve sonraki bir hafta yol kapalıydi işlerimiz kötü yonde etkilendi. 12inci aya kadar ancak işlerimiz toparladı belki oda kristmasdan doalyı. Artık Tottenham’da eskisi kadar insan yok. İşlerimiz düştü Posta Ofisninde yerinin değişmesi bizi çok kötü etkiledi. Tottenham’da hiçbir güvenlik önlemi alındığını görmedik. Sadece Community Supportlar dolaşıyor onlar da zaten önceden vardı. İleriye dönuk bir çalışma yapmadılar. Durumdan mağduruz, biran önce Tottenham’ın eskiye dönmesini bekliyoruz fakat bu yönde çalışma yapmıyorlar.”

Ali_Osoyweb

Ukay Restaurant işletmecisi Ali Abacı

“Burası aile işletmesi ve on yıldır hizmet veriyoruz. Saldırının olduğu gece 10, onbeş kişi dükyanımıza girdi içeceklerimizi çaldılar ve CCTV’yi kırdılar. Sonra dükyanı kapattık 1 hafta kapalı kaldık. Posta ofisi, süpermarketler kapandi bunlar olmayınca işler tamamen öldü. Maddi sıkıntı içindeyiz. Sokakta çok polis var şimdi artık, fakat olayların olduğu gün Tottenham tam Teksas gibi kontrolsüz isteyen istediğini yapıyordu. Çok sıkintıli dönem yaşıyoruz, kira ödeyemiyoruz, Rates çok pahalılaştı. Posta ofisi eski yerine geri istiyoruz. Aldi marketin açılmasını istiyoruz devletin birazdaha bu bölgeye yatırim yapmasını istiyoruz.”

alisan_dogan_ekrem_doganweb

TTP ( Tottenham Trade Partnership) başkanı Moaz Nanjuwany

“1981’den beri Tottenham’da göz doktorluğu yapıyorum. Biz burada insanları Tottenham’a geri getirmeye çalışıyoruz. Buraya insanlar artık eskisi gibi gelmiyor burada etkinlikler yaparak insanların buraya gelmesini ve alış veriş yapmasini sağlamaya çalışıyoruz. Artık daha çok polis var çok CCTV kameraları takıldı. Güvenlikte gelişim var. Bu bölgede problemi lokal insanlar değil dıştan gelenler yarattı. Rates düşmeli,

işletme sigortaları çok yükseldi hükümet bu konuda bu bölge ile yakından ilgilenmeli. Ayrıca kiralar çok yükseldi ödeyemiyoruz. Belediye destek çıkmalı ve herşey dengelenmeli. Günün sonunda herşeyi yapan halktır, ve biz toplum olarak sesimiz duyurmalıyız. Oy vermessek eleştiri yapamayız. Çocuklarımızıda politikada bilinçli yetişdirmaliyiz. düşüncem şudur ki bölgesine sahip çikan yerlisidr.”

dogan_yucelwweb

Claim for Accident yöneticisi Ali Osoy

” 3 yıldır Tottenham’da hizmet Ofisimizi bir kaç gün boyunca kapalı tutmak zorunda kaldık ve açtıkdan sonra kendimzi güvende hissetmedik. Müvekkillerimize yeterli servisi veremedik ve ekonomik zarara uğradık. Güvenlik önlemi olarak hiçbir önlem alınmadı fakat olaylarda bulunan kimseler ağır cezalar verildi ki bir daha yaşanmasın. Sistemde herhangi bir değişiklik olmadı, polis sayısına bir artış olduğunu düşünmüyorum. Off lisanlrarın 24 saat açık oluşu bu tür olayları tetikliyor, bu tarz olayların başlıca sebebi alkol ve uyuşturucu. Bunların öncelikle önlenmesi lazım sosyal yaşam burada giderek etkisini yitiriyor ve insanlar güven kaybediyor.”

Moaz_Nanjuwanyweb

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.