kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5716
EURO
34,7125
STERLIN
40,2024
BITCOIN
$66.600
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Haringey esnafı umutsuz

Haringey esnafı umutsuz
27.07.2012
0
A+
A-

Haber – Fotoğraf : Erem Kansoy

Türk Restaurantları ile ünlü Harringey bölgesi, son yıllarda yaşanan ekonomik krize bağlı olarak gün geçtikce sıkıntılarla boğuşmaya devam ediyor. 2012 Yaz Olimpiyatları’na sayılı gün kala, Londra genelinde, işletme sahipleri hazırlıklara hızla devam ederken Harringey bölgesindeki durgunluk dikkat çekiyor.

Park ücretlerinin pahalılığı, Park yeri sorunu, yoğun trafik ve Harringey Belediyesinin bölgeye ilgisizliğinden yakınan esnaf, Olimpiyat oyunları münasebetiyle gelecek turist akınından, sağlanacak ekonomik gelir ümitlerini de kaybetmek üzere.

haringey2web

Yayla Restaurant sahibi Hayrettin Kaçmaz.

“Haringey’de yirmi yıldır yaşıyorum ve onüç yıldan beridir Yayla Yayla Restaurant işletmecisiyim. Son 4-5 yıldır yaşanan kriz yüzünden olumsuz yönde etkilendik. Bu bölgeye, Olimpiyatlar ile ilgili her hangi bir yatırım veya düzenleme yapılmadı. Biz işletme olarakpersonel sayımızı artrdık, 24 saat işletme ruhsatı aldık ve hem olimpiyat hem de Ramazan ayı dolayısı ile özel menüler hazırladık. Bizde İngiliz Hükümeti kadar ümitliyiz, nasıl ki onlar yatırımlarının karşılığını almak istiyorlar, bizde olimpiyatlardan kazanç sağlamak isteriz.”

elif_karabulutweb

Elvan Kuyumculuk işletmecisi Elif Karabulut

“1997 yılından berdir Haringey’de kuyumculuk yapıyorum. Son 3-4 yıldaki kriz insanların alım gücünü düşürdü ve ayni zamanda son 3-4 yılda altın fiyatları çok yükseldi tüm bu olumsuz etkiler bizleride olumsuz yönde etkiledi. Olimpiyatlardan dolayı herhangi bir yatırım yapılmadı. Gördüğüm kadarıyla hiçbir gelişme yok. Özellikle park yeri sorunu olan bölgede bu konuda hiçbir çalışma yapılmadı. İşletme olarak Olimpiyatlarla ilgili herahngi bir yatırım yapmaya gerek duymadık zaten işler düşük, stoğumuz ve peronelimiz eğer işler artarsa gelecek talebeb karşılık verebiliriz.”

Lynne_hillweb

Seval Kuyumculuk işletmecisi Hüseyin Karabulut

“HAringey’de 12 yıldır kuyumculuk işletiyorum. Son 1 yıldır tabiri caiz ise çark dönmeyecek kadar işler düşük. fiu ana kadar Olimpiyatlarla ilgili sadece temizlik yönünde Haringey’de çalışmalar yapıldığını gördüm. Sadece parking konusunda bir gelişme gördüm. Biz işletme olarak Olimpiyatlara özel bir yatırım yapmadık sadece çeşitliliğimizi artırdık. Olimpiyatlarla ilgili bir beklentim yok bizlere bir faydası dokanacağını düşünmüyorum, inşallah yanılırız.”

yusuf_demirciweb

Foto İmaj çalışanı Yusuf Demirci

” Haringey bölgesinde 9 yıldır. Fotoğrafçılık yapıyorum. Son 2-3 yıldır işler de ciddi bir düşüş var eskisi kadar düğün piyasası yoğun değil. Her geçen yıl bir öncekini arar olduk. Olimpiyatlarla ilgili belediyeden özellikle park konusunda hiçbir gelişme veya değişiklik olmadı. Olumlu yönde göze batacak, dikkat çekici bir yenileme yapılmadı. Haringey belediyesinden, işletmecinin leyhine herhangi bir adım atılmadı. Olimpiyatlara özel olaral bizler işletme olarak herhangi bir yatırım yapmadık, fakat gelecek olası bir yoğun talebi karşılama kapasitesindeyiz. Lokal insan sayısının artışı ile tüm esnaf beklenti içinde fakat özel olarak bizim sektörde ve Haringey bölgesinde çok büyük bir gelir sağlayacağını düşünmüyorum.”

haringey4web

Hill Cleaner işletmecisi Lynne Hill

” Tam 40 Yıldır Haringey’de kuru temizleme servisi veriyoruz. Haringey’de her zaman park sorunu var. Olimpiyatlarla ilgili Haringey belediyesinin herhangi bir geliştirme yaptığına tanık olmadım. Haringey’in Olimpiyatlardan etkileneceğini düşünmediğimiz için dükyanımıza bir yatırım yapmadık. Dükyan sahiplerine hiçbir şekilde bir katkısı olacağını düşünmüyorum.”

haringey1web

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.