kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5192
EURO
34,9079
STERLIN
40,6563
BITCOIN
$64.580
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Sivas’ ta katledilen canlarımız için 24 yıldır adalet arıyoruz”

Sivas Katliamı’nın 24. yıl dönümünde basın açıklaması yayınlayan Britanya Alevi Federasyonu, “24 yıldır adalet arıyoruz” dedi.

“Sivas’ ta katledilen canlarımız için 24 yıldır adalet arıyoruz”
09.07.2017
0
A+
A-

Sivas Katliamı’nın 24. yıl dönümünde basın açıklaması yayınlayan Britanya Alevi Federasyonu, “24 yıldır adalet arıyoruz” dedi.

“Gerici güruh ve devlet 24 yıl önce Sivas’ta Canlarımıza kıydı. Devlet eli ile beslenen ve büyütülen cihatçı çete gurupları 2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta Pir Sultan Abdal şenlikleri için Sivas’a giden Semahçılarımız, Aydınlarımız, Yazarlarımız ve Şairlerimizin kaldığı oteli ateşe verdiler. 24 yıldır yakınlarını kaybeden ailelerimiz, Alevi kurumlarımız ve tüm duyarlı kamuoyu ile birlikte katil devlet ve devletin maşalarından hesap soruyoruz.

Gericilikten ve katliamlardan beslenen devlet geleneği, gericileri kiralık katil gibi kullanarak kontrolün kendisinde olacağını düşünüyordu. Aynı gerici güruh Maraş ve Çorum’da da iş başındaydı. Fakat devlet güçlerinin bilerek beslediği gerici çeteler şu günlerde tamamen devleti ele geçirmiş durumdalar. 24 yıl önce canlarımızı katleden bu anlayışa karşı adeta imtiyazlı davranan devlet yetkilileri bugün devletin tamamını kuran kursları öğrencileri ve Diyanet mensuplarına teslim ettiler.

Hiçbir zaman yeterince laik ve demokrat olamamış devlet rejimi 2002’den sonra AKP ile birlikte tamamen cumhuriyet ve laiklik anlayışından uzaklaşmıştır. AKP kadroları İslamcı ve Sünni olmayan herkesi düşman ilan etmiş ve tüm kamu kurumlarını 15 Temmuz 2016 sözde darbe girişiminden sonra tamamen ele geçirmiştir. İslam ve Sünni inancını kendi siyasi amaçları için sonuna kadar istismar etmiştir. Bu duruma en az biz Aleviler kadar Sünni toplumlarında itiraz etmesi gerekir.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Britanya Alevi Federasyonu ve bağlı kurumlarımızın, katillerden hesap sorma ve devletin katliamlarla yüzleştirilmesi mücadelemiz devam edecek. Devletin tarihsel utançlarını dünya kamuoyuna teşhir edeceğiz. İnsanlık suçu olan katliamların zaman aşımına uğratılmasına engel olacağız.

  1. yılında, 2 Temmuz’da Madımak önünde olacağız. Semahlarımızı dönecek, Türkülerimizi ve Deyişlerimizi okuyacağız…

Londra’da sahiplendiğimiz ve geçtiğimiz günlerde yenilenen anıtımız Sivas’ta kaybettiğimiz canlar anısına tüm hukuksuzluklara ve inkarlara karşı gerçeği haykırmaya devam edecek. Dostlarımızla birlikte her yıl kurumlarımızda ve alanlarda, Sivas’ta, Çorum’da, Maraş’ta, Gazi’de, Gezi’de, Dersim’de, Koçgiri’de kaybettiğimiz canlarımızı saygıyla minnetle ve özlemle anmaya devam edeceğiz. Avrupa Parlamentosu ve Britanya Parlamentosu Alevi sekretaryaları ve dost kuruluşlarla birlikte daha güçlü bir diplomasi ile Ülkemizde sesi kısılmaya çalışılan her canımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.