kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.014
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kanser Uyarısı: Bilmeniz gereken belirtiler

Kanser Uyarısı: Bilmeniz gereken belirtiler
30.01.2024
0
A+
A-

HM Hükümeti İle Birlikte Hazırlandı

BRİTANYA NÜFUSUNUN YARISI HAYATLARI BOYUNCA HASTALIĞA YAKALANACAK

Cancer Research UK vakfına göre, her iki kişiden biri hayatları boyunca kanser geliştirecek. Bu nedenle vücudunuzla uyum içinde olmak ve sizin için normal olanı bilmek önemlidir. Birçok durumda, belirtiler endişe verici bir şey olmayabilir ve doktorunuz sizi kanseri elemek için testlere yönlendirebilir. Ancak bazı durumlarda, erken teşhis hayatınızı kurtarabilir. Hastalık erken teşhis edildiğinde genellikle sağkalım oranları en yüksektir.

Ve eğer erken yakalanırsa, daha invaziv tedavilere, örneğin kemoterapiye olan ihtiyaç azalabilir. Kanser, anormal hücrelerin kontrolsüz bir şekilde bölündüğü bir durumdur. Tedavi edilmezse, bazı kanserler sonunda vücudun diğer bölgelerine yayılabilir – metastaz olarak bilinen bir süreçtir. İngiltere’de, meme, akciğer, prostat ve bağırsakları etkileyen kanserler ilk dört sıradadır.

Ancak 200’den fazla türü vardır, her biri belirli bir şekilde teşhis edilir ve tedavi edilir.

“Kan kanserleri birleşerek İngiltere’de beşinci en yaygın kanser türünü oluşturuyor, yılda 41,000’den fazla kişiye teşhis konuluyor,” diyor NHS İngiltere’nin kanserden sorumlu ulusal klinik direktörü Profesör Peter Johnson.

“Belirtiler değişebilir ve bazıları genel gibi görünebilir – nefes darlığı, gece terlemeleri veya nedenini bilmediğiniz bir şekilde yorgun hissetme gibi.”

Ayrıca, Cancer Research UK, her yıl zengin bölgelerle karşılaştırıldığında yoksul bölgelerde yaklaşık 20,000 daha fazla kanser vakasının tespit edildiğini ve bu topluluklarda geç teşhisin daha olası olduğunu söylüyor.

Bu nedenle, sıra dışı bir şey keşfettiğinizde doktorunuzla iletişim kurmak önemlidir.

“Biliyoruz ki birçok insan sağlık endişeleriyle başkalarını rahatsız etmek istemez – özellikle de belirsiz oldukları durumlarda – ancak sizi kontrol etmeyi tercih ederiz,” Profesör Johnson ekliyor.

Eğer vücudunuzda bir şeyin doğru hissetmediğinden eminseniz, lütfen ileriye gidin. Bu ciddi bir şey olmayabilir, ancak hayatınızı kurtarabilir.

 

İngiltere’de her yıl 3,100 kişiye AML teşhisi konuluyor ve bu kişilerin %75’i 60 yaşın üzerinde. Kaynak: Blood Cancer UK

UYANIK OLUN

Belki de ciddi bir şey değildir, ancak belirtilerin farkında olmak önemlidir. Bu, her şekil ve boyutta ortaya çıkabilir. Eğer vücudunuzda sizin için doğru hissettirmediği bir şey varsa veya aşağıdaki belirtilerden birini veya daha fazlasını yaşarsanız, yerel GP pratiğinizle iletişime geçin:

  • Nefes darlığı
  • Sık enfeksiyonlar
  • Açıklanamayan gece terlemeleri
  • Beklenmedik veya açıklanamayan morarma veya kanama
  • Pişikte kan – sadece bir kez bile olsa
  • Açıklanamayan bir yumru
  • Dışkınızda, kırmızı veya siyah görünebilecek kan
  • Açıklanamayan kilo kaybı

ÜÇ HAFTADAN DAHA UZUN SÜRE İÇİN:

  • Karnınızda sorun, rahatsızlık veya ishal gibi
  • Açıklanamayan ağrı veya rahatsızlık
  • Yorgun ve nedenini bilmiyorsanız
  • Mide ekşimesi veya hazımsızlık
  • Olağandışı, soluk veya yağlı dışkı
  • Geçmeyen bir öksürük

Daha fazla bilgi için: nhs.uk/cancersymptoms

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.