kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.192
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kingsland Eczanesi’nde ücretsiz sigara bırakma ve zayıflama

Kingsland Türk Eczanesi, son zamanların yaygın sorunlarından sigarayı bırakma, sağlıklı kilo verme ve grip aşısı gibi konularda ücretsiz olarak destek veriyor.

Kingsland Eczanesi’nde ücretsiz sigara bırakma ve zayıflama
02.10.2014
0
A+
A-

kingsland eczanesi 2

 

1991 yılından bu yana özellikle Türkçe konuşan topluma önemli hizmetlerde bulunan Kingsland Türk Eczanesi, son zamanların yaygın sorunlarından sigarayı bırakma, sağlıklı kilo verme ve grip aşısı gibi konularda ücretsiz olarak destek veriyor.

Servislerine ilişkin bilgi veren eczacı Muhtar Manji, İngiltere’de sağlık sektörünün iyi hizmet verdiğini belirterek, devlet hastanelerinin en az özel klinikler kadar özenli davrandıklarını dile getirdi.

NHS’in sağladığı ücretsiz servislerden toplumun haberdar edilmesi gerektiğini kaydeden Muhtar Manji “biz eczane olarak NHS’in sigara bırakma programları, zayıflama ve grip aşısı gibi imkanlarını insanlara sunuyoruz. Özellikle destek almadan sigara bırakmak isteyenlerin sadece yüzde 3’ü başarılı olurken, bizden ücretsiz destek alanların başarı oranı ise yüzde 80’lere ulaşıyor” dedi.

Zayıflama konusunda hızlı kilo vermenin sağlıksız olduğunu ve aslında metabolizmaya zarar verdiğini ifade eden Manji hastalarına bu konuda tavsiyelerde bulunduklarını ve eğitim verdiklerini de dile getirdi. Tecrübeli eczacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Önemli olan alışkanlıklarımızı değiştirebilmek. Mesela her sabah kahvaltıda peynir-ekmek yiyorsanız ya da karbonhidratla proteini karıştırıyorsanız kilo vermeniz zorlaşır. Biz de zayıflama ilaçları satıyoruz. Çok acil olmadıkça tavsiye etmiyoruz. Yaşam tarzımızı değiştirip onu vücudumuzun doğal işleyişi haline getirerek yaşamak en doğrusu. Aksi taktirde eski alışkanlıklarla yaşamaya devam edince verilen kilolar fazlasıyla geri geliyor.”

20 yılı aşkın süredir İngiltere’de yaşayan toplumumuzun en çok başvurduğu sağlık merkezleri arasında bulunan Kingsland Türk Eczanesi’nin yöneticisi eczacı Muhtar Manji.

20 yılı aşkın süredir İngiltere’de yaşayan toplumumuzun en çok başvurduğu sağlık merkezleri arasında bulunan Kingsland Türk Eczanesi’nin yöneticisi eczacı Muhtar Manji.

BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT!

Yıllardır İngiltere’de yaşayan çok sayıda Türkiye ve Kıbrıslı vatandaşın sağlık alanında en çok danıştığı kişilerden birisi olan eczacı Muhtar Manji, bilinçsiz antibiyotik kullanımına karşı da toplumumuzu uyardı. Bu tür ilaç kullanımının hastalıkları tedavi etmediği ve bağışıklık sistemini zayıflattığı yönündeki tespitlerin doğru olduğunu kaydeden Manji, “Kullanılan grip aşılarında dahi belirli oranda vücuda mikrop veriliyor. Böylece vücudun virüslere karşı bağışıklık kazanması sağlanıyor. Mikrop ya da virüsle mücadele etme kabiliyeti kazanamayan bedenlerde ise daha büyük hastalıklara davetiye çıkartmış oluyorlar” dedi.

Kış mevsimine yaklaştığımız şu günlerde Ekim ayının ortasından Şubat ayının sonuna kadar grip aşılarının yapılması gerektiğini vurgulayan Muhtar Manji,  65 yaş üzeri kimseler ile astım ya da akciğer hastaları, şeker hastaları, kronik karaciğer ve böbrek hastaları, beyin kanaması geçirenler ve yaşlı bir yakınına bakmakla yükümlü kişilerin grip aşılarını ücretsiz yaptıklarını da vurguladı.

 ONLİNE DOKTOR HİZMETİ

Kingsland Chemist yöneticisi, NHS’in sunduğu önemli bir hizmete de dikkat çekerek, hastaların özellikle cinsel ya da başka rahatsızlıklarında doktorları ile bire bir konuşmaya çekindikleri konular için servis sunduklarını da kaydetti. Uygulama ile eczaneye gelerek online bir form dolduran kişiler, kimliklerini açıklamadan bir doktorla iletişime geçerek sorunlarını anlatıyorlar.  Söz konusu diyaloglar eczane dahil kimse tarafından takip edilmiyor.

 

Kingsland Chemist (Kingsland Türk Eczanesi) Pazartesi’den Cumartesi’ye Türkçe konuşan eczacılarıyla ‘406 Kingsland Road London E8 4AA’ adresinde hizmet veriyor. Ücretsiz servisler hakkında bilgi edinmek isteyenler 0207 254 69 10 numaralı telefondan ve www.kingslandpharmacy.co.uk internet sitesinden bilgi alabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.