kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3393
EURO
35,1244
STERLIN
41,0525
BITCOIN
$63.673
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Gaziler, Covid-19 ile mücadelede yardım eli uzatıyor

Gaziler, Covid-19 ile mücadelede yardım eli uzatıyor
08.07.2020
0
A+
A-
BİRLEŞİK KRALLIK HÜKÜMETİ İLE ORTAK HAZIRLANDI

 

Royal Navy ve RAF’daki birçok gaziler gibi Michelle Partington da, Covid-19’a karşı mücadele etmek için ön saflarda savaşanlara yardım eli uzatıyor. Peki, böylesi bir dönemde gazilerin gönüllü hizmet vermesine sebep olan unsurlar nedir?

Michelle Partington

Gazilerin yıllarca süren askerlik hizmetinden sonra sahip oldukları beceriler, bir kriz sırasında cephede yardımcı olabilecekleri anlamına geliyor ve Covid-19 salgını, virüslere karşı mücadelede onların becerilerinin nasıl hayati olduğunu ortaya koydu.

Gazilerin tecrübeleri ve özel yetenekleri yaşanan süreçte ciddi katkı sundu. Özellikle Nightingale Sahra Hastanelerinin inşası için oldukça yardımcı oldular, bununla birlikte salgının üstesinden gelmeye çalışan görevlilere ve mobil test merkezi kuran çalışanlara gerekli malzemeleri teslim ettiler.

RAF’a 19 yaşındayken katılan, beş yıllık bir eğitimden sonra RAF Alayı ile ön cephede hizmet veren ilk kadın doktor olan ve 2009 – 2012 yılları arasında Afganistan’da 3 dönem görev yapan Michelle, “İnsanlar bir kadının ön cephede çalışan sağlık görevlisi olabileceğini hiç düşünemedi, bu da benim daha fazla çalışmama ve kararlı olmama neden oldu.” diyor.

Acil tıbbi müdahale ekibi – MERIT ile 2011 ve 2012 yıllar arasında hizmet veren Michelle, ağır yaralı askerlere ve sivillere acil müdahale etmek için defalarca helikopterle uçtuğunu anlatıyor. “Bu dönemde görevimin ortasında hayatta kalıp kalmayacağımı umursamadığımı fark ettim. Geri döndüğümde çok sinirleniyordum, sonra gözyaşlarına boğuluyordum, bu nedenle doktora sevk edildim ve travmatik stres bozukluğu teşhisi konuldu. Tedavim Eylül 2015’de sona erdi.”

Michelle sivil bir sağlık görevlisi olarak çalışmayı denedi ancak savaş deneyimleri sonrası bunun onun için doğru bir tercih olmadığını anladı. Böylece, akıl sağlığından dolayı çalışma hayatı etkilenen insanlara yardımcı olabilmek için kendi şirketi Mentis Eğitim ve Danışmanlık merkezini kurdu. “İşine devam edip ve mücadele etmek isteyen insanlar için bire bir meditasyon ve eğitim sağlıyoruz.” Diyor Michelle.

Bu yeni ve toplum odaklı rol, Michelle’nin kriz müdahale edenler olarak gönüllü çalışan gaziler ağı olan RE:ACT ile anlaşmasına sebep oldu. RE:ACT genellikle gönüllüleri afet bölgelerine gönderiyor. Bu yıl ise, felaket her yerdeydi.

 

Michelle üstelenmiş olduğu rolünü şöyle anlatıyor: “Çalışanlarının çoğu ücretli izne çıkarılan veya kendilerini izole eden Salvation Army ve YMCA için konut destek görevlisi olarak çalışmaya başladım. St Helen’teki bir birahane nazikçe beni önerdi ve konut hizmetleri için çalışmadığım zamanlarda, zaruri çalışanlara yiyecek teslimatları yapıyordum. Zordu, ama güzel bir deneyimdi.”

Michelle, kriz anında özel eğitimli ve becerikli olan silahlı kuvvetlerin gazilerinin göreve çağrılması için doğru insanlar olduğunu inandığını belirterek, “Eğitim aldık, liderliğimiz var, kendi içimizde sorunlarla nasıl başa çıkacağımızı ve birbirimize nasıl destek olacağımızı biliyoruz. Biz birbirimizin gücüyüz ve bu yoldaşlık ruhu sizi asla terk etmiyor…”diyor.

 

Richard Sharp, CEO RE:ACT:

“80 gün önce COVID-19 çalışmalarımızı başlattığımızda, gazilerin RE:ACT ile gönüllü olması için çağırıda bulunduk, çünkü hizmet vermeye hazır, yüksek eğitimli, çevik, esnek ve dokunulmamış bir kaynağı temsil ettiklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını biliyorduk. Michelle gibi gaziler, gönüllülerimizin tevazu, özverili bağlılıklarını özetliyor ve küçük yardım kuruluşumuzun Birleşik Krallık’ın COVID-19’u yenme çabalarında gururla önemli bir rol oynamasını sağlıyor.”

Savunma Personeli ve Gaziler Bakanı Johnny Mercer:

“Silahlı kuvvetlerde görev alanlar kariyerleri boyunca çok çeşitli beceriler geliştirdiler, kısaca koronavirüs ile mücadele konusundaki ulusal çabalarımızda büyük bir rol oynayabilirler. Birçok gazinin salgın sırasında, yerel bölgelerinde savunmasız kişilere yardım etmelerinden, mobil test merkezlerinin farklı bölgelere taşınmasına kadar muazzam bir katkı yaptıklarını gördük. Çabaları için onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.”

RE:ACT’ın salgın boyunca yaptıkları:

  • Vefat eden 2 bin 500’den fazla hastayı morgda muhafaza etti
  • Binden fazla hastane yatağı kurdu
  • 5 milyondan fazla Kişisel Koruyucu Ekipman dağıttı
  • 1,5 milyondan fazla yemek dağıttı
  • İzole edilmiş/savunmasız insanlar için 4bin’den fazla sağlık ve güvenlik kontrolü gerçekleştirdi
  • Toplam 62 hastaneye destek verdi
  • Yaklaşık 6 bin yeni gönüllü gaziyi işe aldı
  • NHS, yerel yönetimler veya diğer yardım kuruluşlarıyla işbirliği içinde 55’ten fazla görevi tamamladı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.