kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.917
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Emmanuel Adebayor, Türkiye’de

Monaco, Arsenal, Real Madrid, Tottenham gibi dünya devlerinin formalarını terleten süperstar Adebayor, transferin son gününde Başakşehir’e imza attı.

Emmanuel Adebayor, Türkiye’de
01.02.2017
0
A+
A-

 

Emmanuel Adebayor, Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’la.

Monaco, Arsenal, Real Madrid, Tottenham gibi dünya devlerinin formalarını terleten süperstar Adebayor, transferin son gününde Başakşehir’e imza attı. 1.5 yıl Turuncu-Lacivertliler’de forma giyecek olan 32 yaşındaki yıldız, “Buradaki projeden çok etkilendim, çok mutluyum” dedi.

Ara transfer döneminin en büyük bombası şampiyonluk yarışındaki Başakşehir’den geldi. İrfan Can Kahveci, Egemen Korkmaz, Junior Caiçara gibi flaş transferlerle gücüne güç katan İstanbul ekibi büyük yankı uyandıran hamlesini ise dünyaca ünlü yıldızı Emmanuel Adebayor’u takıma kazandırarak yaptı. Nijerya asıllı Togolu futbolcu ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandı. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kulüp binasında Başkan Göksel Gümüşdağ’ın yanında kendisini 1.5 yıllığına Medipol Başakşehir’e bağlayan imzayı atan Adebayor, iddialı açıklamalar yaptı. Başakşehir’e geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden yıldız oyuncu şunları kaydetti:

‘DOĞRU SEÇİMİ YAPTIM

“Bana sunulan proje çok cazipti. Projenin geleceğiyle ilgili ben de araştırma yaptım ve bu takımın bir parçası olmak istedim. Atacağım gollerle birlikte bu projeyi daha da yukarıya çekmeyi arzu ediyorum.” Fransız ekibi Metz’de profesyonel futbol kariyerine başlayan Adebayor sırasıyla; Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid ve Tottenham Hotspur gibi önemli takımların formalarını giydi. En son Crystal Palace’ta oynayan Adebayor, yaz transfer dönemi sonrasında ise hiçbir takımla anlaşamayarak yaklaşık 6 ay boşta kalmıştı.

MALİYETİNİ AÇIKLAMIYORUZ

Tecrübeli ismin Başakşehir projesinden çok etkilendiğini belirten Asbaşkan Mustafa Saral, “Tesisi gezdiği zaman çok mutlu oldu. Projeye inandığını söyledi. Hocamızla tanıştı. Şu anda her şey yolunda. Biz oyuncu konusunda kulüp menfaatlerinin dışına çıkmıyoruz. Maliyet konusunda ise herhangi bir açıklama yapmayı uygun bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

YÜZYILLIK LİSTEDE

Bu yüzyılda Avrupa’nın beş büyük liginde 100 golü geçen altı Afrikalı oyuncu var; Kanoute, Aubameyang ile yolu Süper Lig’den geçen Eto’o, Drogba ve Mamadou Niang’ın da bulunduğu listede 344 maçta 122 gol, 36 asistle Adebayor, 4. sırada yer alıyor.

Adebayor’un bireysel başarıları

Ligue 2 Yılın Kadrosu:    2003
Afrika’da Yılın Futbolcusu:    2008
Premier Lig Yılın Kadrosu:    2008
Premier Lig sezonun golü:    2008
Afrika’da Yılın Futbolcusu:    2007
Milli takımın en golcüsü:    30 Gol

Tam isim:    Sheyi Emmanuel Adebayor
Doğum tarihi:    26 Şubat 1984
Yaş:    32
Boyu:    1.91m
Uyruğu:    Togo
Mevki:    Forvet-Santrafor

Daily Mail

Adebayor, Türk Takımı İstanbul Başakşehir’e transfer oldu. Normalde Beşiktaş’la anlaşacaktı, ancak Başakşehir’i seçti. Geçen seneden bu yana kulübü yoktu. Burada 3 milyon Pound’a (yaklaşık 14 milyon TL) yakın bir para kazanması bekleniyor.

Globo Esporte

Avrupa’da transfer dönemi dün sona erdi. Adebayor, 7 ay sonra kendisine kulüp buldu ve Türk ekibi Başakşehir’e transfer oldu.

Marca

Adebayor, Başakşehir’e imzasını attı. 2016 yazından bu yana kulüpsüz olan Adebayor, Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir’le anlaştı. 18 Ocak’ta Lyon’dan gelen teklifi reddetmişti. Beşiktaş’la anlaşması beklenirken Başakşehir’e gitti. (Fanatikspor.com)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.