kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.800
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere’de kupa maçı tekrarları kalkıyor

İngiltere Futbol Federasyonu yeni bir kararla maç tekrarlarını kaldırma ve Federasyon Kupası’nı hafta ortası oynanan bir mücadeleye dönüştürme kararı almaya hazırlanıyor.

İngiltere’de kupa maçı tekrarları kalkıyor
26.02.2016
0
A+
A-

 

FAcup

İngiltere Futbol Federasyonu yeni bir kararla maç tekrarlarını kaldırma ve Federasyon Kupası’nı hafta ortası oynanan bir mücadeleye dönüştürme kararı almaya hazırlanıyor. Ayrıca Lig Kupası yarı finalini de iki maç yerine tek maç olarak değiştirme amacında. 

Futbol Federasyonu üst düzey yetkilileri ve Premier Lig temsilcileri fikstürü rahatlatmak için böyle bir karar verme aşamasında. Ayrıca kupa maçlarının tekrarının kaldırılması üzerinde en çok konuşulan madde. Bu tartışmalı kararlar İngiltere futbolunun en eski kupasını yok edebilir.

Ufak kulüplerin en büyük gelir kaynağı olan ve ekstra gelir sağladıkları bu kupanın tekrar yerine uzatma ve penaltılara gitmesiyle maç trafiğinin rahatlaması düşünülse de tartışmaya açık bir konu olduğu ortada.

Bir federasyon yetkilisi bu konuda karar birliğine varıldığı ve tekrar yerine uzatma ve penaltılar önerisinin kabul edildiğini açıkladı. Ayrıca rövanş karşılaşmalarının ve Capitol One Kupası’nın yarı finalinin kaldırılmasının üzerinde durulan en ciddi bir konu olduğunu açıkladı.

Federasyon yetkilisi “Üst düzey bir futbolcu (İspanya’ya gidersem her sezon 40 gol atarım. İngiltere’ye transfer olursam çok fazla maç oynayarak ancak 20 gol atabilirim) diye düşünüyordur. Bir örnek vermek istiyorum. Cristiano Ronaldo, Real Madrid ile Manchester United arasında bir seçim yapacak olsa ve senede 20 milyon pound kazanacak olsa hangi takımda oynamayı tercih eder? İngiltere mi, İspanya mı?” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.