kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
STERLIN
41,0404
BITCOIN
$70.451
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Dünya, Fenerbahçe taraftarına verilen yasağı konuşuyor! Hepsi nedenini aynı slogana bağladı

Dünya, Fenerbahçe taraftarına verilen yasağı konuşuyor! Hepsi nedenini aynı slogana bağladı
01.03.2023
0
A+
A-

Kayserispor-Fenerbahçe maçında sarı-lacivertli taraftarlara getirilen deplasman yasağı dünya gündeminde. Dış basın, Fenerbahçelilerin Kadıköy’de oynanan Konyaspor maçında “Hükümet istifa” sloganları attığı için cezalandırıldığını düşünüyor.

Kayseri İl Güvenlik Kurulu tarafından alınan Kayserispor- Fenerbahçe maçına sarı-lacivertli taraftarların alınmayacağı kararı dünya basınında da geniş yankı uyandırdı.

DEPLASMAN YASAĞI DÜNYA GÜNDEMİNDE

İspanyol ve Portekiz basını başta olmak üzere yurtdışından birçok medya organı Fenerbahçe’ye verilen deplasman yasağını, sarı-lacivertli taraftarların Konya spor maçında “Hükümet istifa” sloganları atmasına bağladı. Portekiz’den Desporto Ao Minuto’da yer alan haberde deplasman yasağına ilişkin, ” Fenerbahçe’nin, hükümet karşıtı protestolar nedeniyle deplasman maçına taraftar götürmesi yasaklandı.” ifadelerine yer verildi

Sarı-lacivertli kulüpten deplasman yasağına ilişkin yapılan açıklamada, “Takımımızın, 4 Mart 2023 Cumartesi günü deplasmanda Yukatel Kayseri spor ile oynayacağı maça, Kayseri İl Güvenlik Kurulu gereğince taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.

Alınan bu karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır. Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve Kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır. Fenerbahçe, Anadolu’nun her yerinde taraftara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür.

Birleştirici, bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz. Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.