kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5427
EURO
34,8772
STERLIN
40,5540
BITCOIN
$66.610
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

LaLiga, Paris Saint-Germain ve Manchester City’yi UEFA’ya şikayet etti

LaLiga, Paris Saint-Germain ve Manchester City’yi UEFA’ya şikayet etti
16.06.2022
0
A+
A-

Avrupa’nın iki dev kulübü Paris Saint-Germain ve Manchester City’nin transfer harcamaları ortalığı karıştırdı. LaLiga yönetimi, iki kulübü finansal fair play kurallarını ihlal ettikleri gerekçesi ile UEFA’ya şikayet ettiğini açıkladı. Ligin internet sitesinden yapılan duyuruda “LaLiga, Avrupa’da finansal fair play ve sürdürülebilir futbolu savunma sorumluluğunu yerine getirmeye devam ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Avrupa’nın iki dev kulübü Paris Saint-Germain ve Manchester City’nin transfer harcamaları ortalığı karıştırdı. LaLiga, iki kulübü fair play kurallarını ihlal ettikleri gerekçesi ile UEFA’ya şikayet etti.LaLiga’nın internet sitesinden yapılan duyuruda Paris Saint-Germain ve Manchester City’nin mevcut finansal fair play kurallarını sürekli ihlal ettikleri gerekçesiyle UEFA’ya şikayette bulunulduğu duyuruldu.

Şikayetler genişletilecek

Manchester City’ye yönelik şikayetin Nisan ayında PSG’ye yönelik şikayetin ise geçen hafta UEFA’ya iletildiği belirtilirken, önümüzdeki günlerde bu şikayetlerin yeni bilgiler eklenerek genişletileceğini altı çizildi.

Ayrıca LaLiga, Fransa ve Avrupa Birliği’ndeki ilgili kurumlar nezdinde en kısa sürede idari ve yasal işlem başlatmak için de girişimlere başlanacağını duyurdu.

LaLiga, iddialarının iki kulübün denetlenen hesaplarının ayrıntılı izleme ve analizine dayandığını savunurken, Avrupa’da finansal fair play ve sürdürülebilir futbolu savunma sorumluluğunu yerine getirmeye devam ettiğini belirtti ve açıklamada şu ifadelere yer verdi: “LaLiga, bu uygulamaların futbolun ekosistemini ve sürdürülebilirliğini değiştirdiğini, tüm Avrupa kulüplerine ve liglerine zarar verdiğini ve yalnızca futbolun kendisinde üretilmeyen parayla pazarı yapay olarak şişirmeye hizmet ettiğini düşünüyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.