kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Sadiq Khan Londra Gazete’ye konuştu

Londra’da geçtiğimiz ay büyük bir başarı ve yüksek katılımla tamamlanan Ramazan Bayramı (Eid) üzerine, Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan, Londra’nın birçok sektörde önde gelen isimleri ile buluştu.

Sadiq Khan Londra Gazete’ye konuştu
23.07.2016
0
A+
A-

   DSC_1777

Londra’da geçtiğimiz ay büyük bir başarı ve yüksek katılımla tamamlanan Ramazan Bayramı (Eid) üzerine, Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan, Londra’nın birçok sektörde önde gelen isimleri ile buluştu.

DSC_1768

Fiyaz Mughal

Londra merkezinde bulunan tarihi Guildhall’da gerçekleşen geceye ekonomi, siyaset, ordu ve güvenlik ve sanat gibi alanlardan birçok seçkin konuk katılırken, gece aynı zamanda İslamofobi’yi azaltma ve durdurmaya yönelik çalışmalarını sürdüren “Tell Mama UK” derneğine de destek amacı güttü. Tell Mama UK proje koordinatörü Fiyaz Mughal, gecenin açılışında özellikle Brexit oyu sonrası artan İslamofobi girişimlerine dikkat çekerek “Bizler yaşadığımız topraklarda, doğduğumuz bu ülkede, nefretin yaygınlaşmasıyla ırkçılığın ve ayrımcılığın karşısında durmak için varız. Hepimizin insan olduğu gerçeğini her zamankinden daha çok hatırlamamız lazım” derken, Tell Mama UK hakkında daha detaylı bilgiler veren bir sunum yaptı.

DSC_1769

Asif Sadiq

Mughal’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Müslüman Polisler Federasyonu Asif Sadiq, konuşmasında geceye katılan ordu generalleri ve polis memurlarını takdim ederek kendilerine teşekkür ederken, İslam’ın barış, beraberlik, paylaşma ve hoşgörü üzerine kurulu olduğunu ve Daesh gibi terörist grupların hiçbir zaman İslam’ı temsil etmediğini ve edemeceğini vurguladı. Asif Sadiq’ın uzun süre alkış alan konuşması sonrası kürsüye çıkan Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, geceye davet edilmiş olmanın gururunu belirtirken, dünyanın içerisinden geçtiği bu zor dönemde, kolektif olarak barışa, saygıya ve beraberliğe inancın en yüksek düzeyde olması gerektiğini vurguladı. Khan, sözlerine şunları diyerek devam etti “Londra dünyanın en güzel şehri. Bu güzelliği içerisinde barındırdığı birbirinden çeşitli renklerden oluşuyor. Bizler Londra’daki değişik aksanları, ırkları, düşünceleri, inançları ve dinleri eleştirmemeli, onların varlığı için mutlu olmalı ve bu mozaik değeri korumalıyız. Benim ailem Pakistan’dan bu ülkeye göç ettiğinde, zamanında bazı mekânların kapılarında –Pakistan’lılar, İrlanda’lılar ve köpekler giremez- şeklinde ibareleri gördükleri zamanlardan geçmişler. Yıllar boyunca susarak ve kimi zaman kimliklerinden utanarak toplumda var olmaya çalışmışlar. Mutluyuz ki artık bu tip algılar ve önyargılar yok ancak bu demek değil ki yapacak işimiz kalmadı. Londra’da ayrımcılık ve ırkçılık hala büyük bir problem. Ben, Londra Belediye Başkanı olarak öncelikli olarak herkesin Londra’da kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için çalışıyorum ve çalışacağım” dedi.

DSC_1787

Onur Uz – Sadiq Khan

Konuşmasından sonra Londra Gazete muhabiri Onur Uz’un sorularını cevaplayan Khan, ilk sorumuz olan Britanya-AB ilişkilerini değerlendirirken, şunları söyledi: “Haziran’da yapılan referandumda Britanya’lılar demokratik sesleri olan seçim hakkını kullanarak AB’den çıkma kararı aldı ve bu kesinlikle saygı duyulması gereken bir durum. Ben, Londra’nın Avrupa Birliği’nden gelen ve burada harika işlere imza atmış ve gelecek vad eden yeteneklerin korunması ve iş güçlerinin kaybolmaması için her türlü çalışmayı yapmaya hazırım ki, -London is Open- projemizle buna başladık bile. Şu an için Brexit sürecine dair kesin bir şey söylemek mümkün değil, 2 senelik bir yol var önümüzde ve şekillenecek senaryoya göre ben de Londra’nın her zaman olduğu gibi multi-kültürel yapısının korunması için çalışacağım” dedi. Türkiye’de geçtiğimiz hafta yaşanan darbe girişimi üzerine de Londra Gazete’ye konuşan Khan, şunları söyledi: “Türkiye’de yaşanan bu anti demokratik gündem hepimizi gerçekten derinden üzdü. Hiçbir zaman, sebebi ne olursa olsun halkın demokratik haklarıyla seçtiği hükümetlere yönelik bu tarz girişimler meşru kılınmamalıdır. Önümüzdeki günlerde Türk bürokratlar politikacılarla görüşmeyi, durumu takip etmeyi umuyorum. Umarım Türkiye Cumhuriyeti bu puslu dönemden en kısa zamanda çıkarak modern ve barış dolu bir geleceğe yelken açar” dedi.

Barış ve beraberlik mesajlarının her konuşmada vurgulandığı gecede, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ve Londra’daki Müslüman komüniteleri birleştirecek projelerin de temelleri atıldı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.