kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5720
EURO
34,9922
STERLIN
40,7725
BITCOIN
$64.349
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Hükümet ‘aslında çalışabileceklerin’ peşinde

Hükümet ‘aslında çalışabileceklerin’ peşinde
01.02.2014
0
A+
A-

maluliyet webÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (DWP) maluliyet yardımı alan milyonlarca kişinin aslında çalışabilecek durumda olduğuna yönelik açıklamalarına bir yenisini ekledi.Bakanlık, 2008 ile 2013 yılları arasında İstihdam ve Destek Yardımı’na (Employment and Support Allowance) başvuranlardan 984 bin 400 kişinin aslında çalışabilecek kapasitede olduğunun belirlendiğini ileri sürdü. Söz konusu sürede bir milyondan fazla kişinin de yardım taleplerini geri çektiği kaydedildi.    DWP raporlarının, yüz yüze yapılan mülakatlar sonrasında yardım başvurularını geri çeken önemli bir bölümünün iş yaşamına döndüğünü gösterdiğine işaret eden Bakanlık 467 bin 400 kişiye şartlı maluliyet yardımı verileceğini de iletti.

Açıklamaya tepki gösteren Engelli Hakları Vakfı (Disability Rights UK) ise bakanlığın “çalışabilir” dediği insanların aslında fiziksel ve ruhsal problemler nedeniyle çalışmaya uygun olmadıklarını savundu. “Aslında çalışamayacak olan insanları çalışabilir ilan edip, insanları zor durumda bırakıyorlar” diyen vakıf sözcüsü, bu insanların kamuoyuna hedef gösterildiğini de iddia etti.

Engelli Vatandaşlardan sorumlu Devlet Bakanı Mike Penning ise, insanların uzun vadeli maluliyet yardımı almadan önce çalışabilme kapasitelerinin değerlendirilmesinin gerekli olduğunu, ihtiyacı olanlara yardımların verilmeye devam edileceğini belirtti.

YARDIMA BAŞVURANLAR TESTE TABİ TUTULUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, maluliyet yardımına başvuran insanlarının bir çalışma kapasitesi değerlendirmesi testine tabi tutulması yönündeki düzenlemeyi 2008’de yürürlüğe koymuştu. Değerlendirme kapsamında Atos Healthcare gibi özel şirketler insanların çalışabilme kapasitesini test ediyorlar. Hükümet 2010’dan itibaren maluliyet yardımlarını azaltmaya ve her yardım alacak kişinin bu değerlendirmeden geçmiş olmasını talep etmeye başladı. Medikal testlerle sağlık yardımı alan kişiler nitelik ve elverişlilik testine maruz kalacak. Yardım alanların medikal raporlarının güncellendiği ve yeniden değerlendirildiği testlerde yardım için uygun olmayan kişiler, istihdam edilmeleri için  iş bulma merkezlerine(Job Centre) yönlendirilecek.

DWP yeni sistemle 1992’den bu yana uygulanan ve yıllık maliyeti £13 milyarı bulan yardımları kısmayı amaçlıyor. Hükümet, İngiltere’de herhangi bir sağlık veya başka bir gerekçe ile çalışamadığı gerekçesi ile tahsis edilen yardımlardan faydalanan kişilerin yarısından fazlasının, aslında çalışabilecek durumda olduğunu savunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Iain Duncan Smith, sürekli bel ve baş ağrısı, şişmanlık, davranış bozukluğu ve alkol kullanımı, uyuşturucu bağımlılığı ile sivilce, burkulma gibi gerekçelerle çalışmayanların devlete maliyetinin milyarlarca sterlini bulduğunu ileri sürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.