kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
STERLIN
40,8482
BITCOIN
$70.342
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Türkiye AB üyesi olacak diye hayır oyu kullanmayın

David Cameron, referandumda hayır oyu verecek olanların bu kararını, Türkiye’nin AB üyeliği gibi doğru olmayan gerekçelerle vermemeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye AB üyesi olacak diye hayır oyu kullanmayın
20.06.2016
0
A+
A-

 

İngiltere Başbakanı David Cameron

İngiltere Başbakanı David Cameron.

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB’den ayrılma yanlılarının referandum kampanyasında Türkiye’nin AB’ye üye olacağı belirtilerek oy istendiğini ancak Türkiye’nin önümüzdeki on yıllarda AB’ye girme ihtimali bulunmadığını söyledi.

Cameron, referandumda hayır oyu verecek olanların bu kararını, Türkiye’nin AB üyeliği gibi doğru olmayan gerekçelerle vermemeleri gerektiğini söyledi.

İngiltere’nin AB referandumu Perşembe günü yapılacak.

AMAÇ DİKKATİ BAŞKA YÖNE ÇEKMEK

Cameron, BBC’nin referandumla ilgili özel bir programına katılarak izleyicilerin sorularını yanıtladı.

İzleyicilerden birinin “Türkiye’nin AB’ye katılmasını veto edecek misiniz” sorusuna İngiliz lider şu cevabı verdi:

“Bunun (Türkiye’nin AB üyeliği) on yıllarca olmayacağını düşünüyorum. (…) Bunun, bütün referandum tartışması boyunca dikkati başka yöne çekmek için kullanılan en büyük konu olduğunu düşünüyorum.

“Ülke içinde ya da Avrupa’da, Türkiye’nin gelecek üç on yıl içerisinde AB’ye gireceğini düşünen tek bir uzman bulamam.”

Cameron, Vote Leave (Ayrılığa Oy Ver) kampanyasının bildirilerinde Türkiye’nin AB üyeliğinden bahsedildiğini belirtti ve bunu eleştirdi.

İngiltere Başbakanı, bu kampanyada kullanılan, Türkiye’nin AB üyesi olacağı, İngiltere’nin içinde yer alacağı bir AB ordusu kurulacağı ve Brüksel’e haftada 350 milyon Sterlin verildiği bilgilerinin üçünün de doğru olmadığını söyledi.

Cameron, insanların hayır oyu verebileceğini ancak bunu yapıyorlarsa nedenlerinin bu saydıkları olmaması gerektiğini çünkü bu bilgilerin gerçek olmadığını belirtti.

160522081006_vote_leave_624x351_guardian_nocredit

TÜRKİYE’NİN BATI EĞİLİMLİ DEMOKRASİSİ OLMASINI İSTİYORUZ

Bir kez daha Türkiye’nin AB üyeliğini veto edip etmeyeceğinin sorulmasına üzerine Cameron şunları söyledi:

“Eğer bu, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde olsaydı, bunu desteklemezdim. Ancak bu olmayacak. Bu 30, 40 yılla ilgili bir şey. Bu, dikkati başka yöne çekmek için kullanılan bir konu.”

Türkiye’nin AB üyeliği hakkında daha önce neden olumlu konuştuğuna dair soruya ise Cameron şu cevabı verdi:

“Türkiye’nin Batı eğilimli bir ülke olmasını istiyoruz. Bir demokrasi olmasını, hukukun üstünlüğüne sahip olmasını istiyoruz. Ancak hiç kimsenin bu referandumda Türkiye’nin AB’ye girecek olmasına dayanarak oy vermesini istemem çünkü bu, olmayacak.

TÜRKİYE ANA TEMALARDAN

Referandumda AB’den ayrılma yönünde kampanya yürüten blok, “Türkiye’nin yakında AB’ye üye olmasıyla, Türkiye vatandaşlarının ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağını” öne sürüyor.

Ayrılığa Oy Ver kampanyası, Türkiye’yi kampanyalarının ana temalarından biri haline getiren bildiri ve posterler kullanıyor.

AB pasaportunun, Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı olarak resmedildiği posterde, “Türkiye (nüfusu 76 milyon) AB’ye katılıyor. Ayrılğa Oy Ver, denetimi yeniden eline al” ifadesi kullanılıyor.

Kampanya grubunun açıklamasında, Türkiye’de suç ve silah bulundurma oranlarının yüksek olduğu öne sürülüyor, “Türkiye’de doğum oranı o kadar yüksek ki, sadece sekiz yıl içinde, İngiltere nüfusuna Türkiye’den bir milyon kişi katılabilir” ifadesi yer alıyor.

(BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.