kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.917
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Rahmet ve Mağfiret Ayı Ramazan

Londra Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir, Ramazan ayı nedeniyle Londra Gazete için yazdığı yazıda, ayın kutsallığını vurgu yaparken, müşavirlik olarak verdikleri hizmetlere de dikkat çekti.

Rahmet ve Mağfiret Ayı Ramazan
20.06.2016
0
A+
A-

 

 Londra Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir

Londra Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir.

 

Londra Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir, Ramazan ayı nedeniyle Londra Gazete için yazdığı yazıda, ayın kutsallığını vurgu yaparken, müşavirlik olarak verdikleri hizmetlere de dikkat çekti. Özdemir’in yazısı şöyle:

“Her şeyden önce Ramazan ayının milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. İnsanlığın kaybetmek üzere olduğu kardeşlik duygusunu bize yeniden getirmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum. İyi ki Rabbimiz her sene Ramazan gibi bir nimeti bize yeniden bahşediyor. Unuttuğumuz değerleri, merhameti, yardımlaşmayı ve kardeşlik duygularını yeniden hatırlatıyor.

Ramazan ayı, Kur’an’ın inmeye başlaması, orucun bu ayda tutulması, Hz. Peygamber’in Kur’an’ı Cebrail ile karşılıklı okuması, teravih namazlarının kılınması, zekâtların bu ayda verilmesinin tercih edilmesi, sadaka ve fitrelerin verilmesi gibi önemli ibadetleri içermektedir. Bütün bunlar dinî hayat açısından bireysel ve toplumsal anlam ve önem ifade etmektedirler. Zaten din, söz konusu bu unsurlarla yaşanmakta ve hayata geçirilmektedir. Bu anlamda Ramazan ayı, Kur’an’ın en fazla okunduğu, namazların en fazla kılındığı, ay boyu orucun tutulduğu, hayır ve hasenatın yapıldığı güzellikler ve faziletler ayı olarak ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla Ramazan ayı rahmet ve bereket ayı olarak isimlendirilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız 2016 yılı Ramazan ayında Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman başlığını tema olarak belirlemiştir. Hakikaten de günümüz dünyasında farklı sebeplerle kırılan, yıkılan gönüller arasında bu çağrıyla beraber, köprüler kurulmasına, kırık kalplerin, yaralı gönüllerin, bitap düşmüş yüreklerin onarılmasına ihtiyaç vardır.

İngiltere Diyanet Vakfı olarak bu ayda Hornsey’deki merkez camimizde iki ayrı mukabele okunmaktadır. Birincisi hanımlar için öğleden önce saat 11.30’da başlamakta, diğeri genel mukabele akşam namazı öncesi saat 8.30’da okunmaktadır.

Ayrıca Ramazan boyu her akşam iftar programı düzenliyoruz. Hayırsever kardeşlerimizden her gün bir kişi bu iftarın hazırlanmasına katkı sağlıyor ve yüz kişi her akşam camimizde iftar ediyor. İftardan sonra ise yarım saatlik sohbetimiz ve devamında teravih namazı kılınıyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.