kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3587
EURO
34,8565
STERLIN
40,6490
BITCOIN
$61.741
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
15°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

ABD Başkan adayı için “Tamamen saçmalık” dedi

Donald Trump’ın Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik yorumuna İngiltere’den sert tepki geldi

ABD Başkan adayı için “Tamamen saçmalık” dedi
09.12.2015
0
A+
A-

 

Başbakan David Cameron ile Londra Belediye Başkanı Boris Johson, Donald Trump'a ortak tepki verdi.

Başbakan David Cameron ile Londra Belediye Başkanı Boris Johson, Donald Trump’a ortak tepki verdi.

ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik yorumuna İngiltere’den sert tepki geldi

ABD Başkan adayı ünlü işadamı Donald Trump.

ABD Başkan adayı ünlü işadamı Donald Trump.

ABD‘de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik yorumuna İngiltere’den sert tepki geldi. İngiltere Başbakanı David Cameron Trump’ın yorumunu, ‘bölücü ve yanlış’ olarak değerlendirirken, başkent Londra’nın Belediye Başkanı Boris Johnson da ‘yanlış yorum ve tamamen saçmalık’ yakıştırmasını yaptı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki San Bernardino kasabasında engellilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumunda, 14 kişinin öldürülmesine neden olan silahlı saldırının ardından gelecek yılki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik sözlerine İngiltere’den sert tepki geldi. Başbakan Cameron, Trump’ın açıklamalarını ‘bölücü ve yanlış’ olarak değerlendirdi. Cameron’ın sözcüsünün yaptığı açıklamada, İngiliz liderin, Trump’ın ‘bölücü ve yanlış’ olan yorumuna hiçbir şekilde katılmadığı belirtildi.
BORIS JOHNSON: TRUMP’I LONDRA‘YA DAVET EDİYORUM
Cumhuriyetçi başkan aday adayının açıklamalarına bir tepki de Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’dan geldi. Trump’ın, İngiliz polisinin başkentte bazı radikalleşmiş bölgelerde korku içinde çalıştığı iddiasına ilişkin Johnson, ‘yanlış yorum ve tamamen saçmalık’ olarak karşılık vererek Amerikalı başkan adayını megakente davet etti. Büyük dedesi Türk olan belediye başkanı basına yaptığı açıklamada, “Polisimizin şehir genelinde ve mahallelerimizde her gün ne kadar mükemmel iş çıkardığını Trump’a birinci elden göstermekten memnuniyet duyarım.” şeklinde konuştu.

Birleşik Krallık’ta yaklaşık 2,7 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor. İngiltere hükümeti, dünya genelinde sorun haline gelen radikal örgütlerle ilgili strateji planını açıklamış; IŞİD, El Kaide ve benzer örgütlerle mücadele sürecinde yüzyılın en belirleyici savaşlarından biriyle yüzleşildiğini belirtmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.