kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5196
EURO
34,8564
STERLIN
40,6647
BITCOIN
$62.874
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Londra metrosunun yeni hatları ve renkleri belli oldu

Londra metrosunun yeni hatları ve renkleri belli oldu
16.02.2024
0
A+
A-

Londra mero hattının yeni isimleri açıklandı ve bu, metro haritasının görünümünü önemli ölçüde değiştirecek.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Transport for London (TfL), yolcuların ağda gezinmesini kolaylaştırmak için rotalara farklı kimlikler vermek istediğini duyurmuştu. Yeni hatlar Lioness, Mildmay, Windrush, Weaver, Suffragette ve Liberty olarak adlandırıldı. Her bir hattın kendi rengi de olacak.

TfL, Londra’nın tarihini ve kültürel çeşitliliğini vurgularken, hatların geçtiği alanları temsil eden isimlerle müşteriler, paydaşlar, tarihçiler, sektör uzmanları ve yerel topluluklarla birlikte çalıştığını söyledi.

ALTI YENİ HAT NERELERDEN GEÇECEK?

Lioness line: Euston’dan Watford Kavşağı’na – Wembley’den geçen bu isim, İngiltere kadın futbol takımının başarılarını onurlandırmak için verilmiştir . Haritada sarı paralel çizgilerle işaretlenecektir.

Mildmay line: Stratford’dan Richmond/Clapham Kavşağı’na – Adını 1980’lerdeki HIV/Aids krizi sırasında önemli bir rol oynayan Shoreditch’teki küçük hayır hastanesinden almıştır. Haritada mavi paralel çizgilerle işaretlenecektir.

Windrush line: Highbury ve Islington’dan Clapham Junction/New Cross/Crystal Palace/West Croydon’a – Dalston Junction, Peckham Rye ve West Croydon da dahil olmak üzere Karayip topluluklarıyla güçlü bağları olan birçok bölgeden geçen hat, Windrush topluluğunu onurlandırmak için adlandırılmıştır. Haritada kırmızı paralel çizgilerle işaretlenecektir.

Weaver line: Liverpool Street’ten Cheshunt/Enfield Town/Chingford’a – Liverpool Street, Spitalfields, Bethnal Green ve Hackney gibi duraklarla rota, Londra’nın tekstil ticaretindeki önemiyle bilinen çeşitli bölgelerinden geçiyor. Haritada bordo paralel çizgilerle işaretlenecektir.

Suffragette line: Gospel Oak’tan Barking Riverside’a – Adını Londra’nın Doğu Yakası işçi sınıfı topluluğunun kadın hakları için nasıl mücadele ettiğini kutlamak amacıyla verilen hat, aynı zamanda 103 yaşında ölen en uzun süre hayatta kalan oy hakkı savunucusu Annie Huggett’ın evi olan Barking’e de uzanıyor. harita yeşil paralel çizgilerle işaretlenecektir

Liberty line: Romford’dan Upminster’a – TfL’ye göre bu isim, içinden geçtiği “Haring ilçesi halkının tarihsel bağımsızlığına gönderme yapmak” ve “Londra’nın tanımlayıcı bir özelliğini” kutlamak için verilmiştir. Haritada gri paralel çizgilerle işaretlenecektir

Değişiklikleri açıklayan Londra ulaştırma komiseri Andy Lord, rota haritalarında Overground’un “şu anda karmaşık bir turuncu ağ olarak gösterildiğini” ve bunun “ağa daha az aşina olan müşteriler için kafa karıştırıcı olabileceğini” söyledi.

“Bu yeni isimler ve çizgi renkleri, müşterilerimiz için haritaları ve rotaları basitleştirecek ve daha fazla insanı hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanmaya teşvik edeceği umuluyor.”

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.