kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.016
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiliz halkı Gazze’de ateşkes çağrı için Londra’da gösteriler düzenledi

İngiliz halkı Gazze’de ateşkes çağrı için Londra’da gösteriler düzenledi
07.01.2024
0
A+
A-

İngiltere’de Filistin halkıyla dayanışma için bir araya gelen binlerce kişi, “Gazze’de acil ateşkes” çağrısıyla Londra’nın farklı noktaları ve farklı şehirlerde gösteriler düzenledi.

İngiltere’de 7 Ekim’den bu yana Noel dönemi dışında her cumartesi toplanan göstericiler, başkent Londra’da eylem yaptı.

Göstericiler, İsrail’e destek veren ve Gazze’de ateşkes çağrılarını desteklemeyen ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer ve İşçi Partisi milletvekili Tulip Siddiq’in Camden bölgesindeki ofisi önünde toplandı.

Burada konuşan Camden Filistin Dayanışma Kampanyası Başkanı Sabby Sagall, İsrail’in Filistinlileri kendi topraklarından etmek için başlattığı saldırılarını artırdığını söyledi. Sagall, İsrail’in 1947’den bu yana etnik temizlik yaptığını kaydederek, Güney Afrika’nın Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yaptığı İsrail aleyhine başvuruyu “bu süreçte yapılan en olumlu adım” olarak niteledi.

İsrail’in 75 yıldır Filistinlileri öldürdüğünü söyleyen Sagall, bir Yahudi olarak Filistin halkını desteklediğini dile getirdi. Savaşı Durdur Koalisyonu Başkan Yardımcısı Andrew Murray ise İngiltere’de soykırıma verilen politik desteğin sona ermesi gerektiğini söyledi.

İsrail’in Gazze’yi yaşanmaz hale getirdiğini vurgulayan Murray, “İngiliz hükümeti ve ABD hükümetinin soykırımı görmezden geldiği söyleniyor. Bu çok pasif bir cümle. Hükümetimiz, soykırımı silahlandırıyor, siyasi olarak destekliyor, diplomatik olarak soykırımın üzerini örtüyor.” dedi.

Murray, iki devletli çözümü reddeden ve İsrail’in Gazze saldırılarını haklı çıkarmaya çalışan açıklamalar yapan İsrail’in Londra Büyükelçisi Tzipi Hotovely’yi de eleştirerek, “Bu ırkçıyı ülkemizden çıkarmalıyız.” diye konuştu.

“Bu savaş uzarsa, bu savaşın kanı İngiltere ve ABD’nin elinde olacak” diyen Murray, Starmer’ın da bu politikaları desteklediğini belirtti. Murray, Starmer ve İşçi Partisi’nin tüm işçi hareketi değerlerine aykırı davrandığının altını çizdi.

“İsrailli doktorlar açıkça savaş suçu işleme çağrısı yapıyor”

Kendisi de bir Yahudi olan emekli doktor Jonathan Flaxman da Gazze’deki sağlık çalışanları ve sağlık hizmetlerine ilişkin sayıları paylaştı.

Gazze’deki 36 hastaneden 23’ünün işlemez hale geldiğini ve Gazze’nin kuzeyinde işleyen bir sağlık kurumu kalmadığını kaydeden Flaxman, “Yaralı insanlar tedavi edilmezse yavaş ve acılı bir ölüm yaşarlar.” dedi.

İsrail’in Gazze’yi yaşanmaz hale getirmek için hastaneleri vurduğunu söyleyen Flaxman, “Bu, etnik temizliğin bir parçası.” diye konuştu. Flaxman, İsrail’in Hamas liderlerini hedef aldığı iddiasıyla hastaneleri vurduğunu belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik bilinçli bir saldırı yapıldığını ve 300’ün üzerinde sağlık çalışanını öldürüldüğünü kaydetti.

İsrail’in iş makineleriyle hastane bahçelerinde insanları öldürdüğünü de söyleyen Flaxman, enerji verilemediği için yoğun bakımlarda bebeklerin öldüğünü ifade etti. Flaxman, İsrail’in Gazze’ye 500 adet 365 metre çapındaki alanda ölümcül etkisi olan bombalar attığını, ABD’nin ise DEAŞ’la mücadelede bu bombalardan sadece bir tane attığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.