kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.647
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Parçalı bulutlu
14°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Perşembe orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere’nin eski Başbakanı Blair’e ‘Gazze görevi’ iddiası

İngiltere’nin eski Başbakanı Blair’e ‘Gazze görevi’ iddiası
15.11.2023
0
A+
A-

İsrail medyasında “Gazze’ye insani koordinatör olarak görevlendirilmek istendiği” iddia edilen eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in sözcüsü, henüz görev teklifi almadıklarını bildirdi.

Irak’ın işgalinden yıllar sonra “keder ve pişmanlık” hissettiğini açıklayan Blair’in adı, İsrail medyasındaki haberle yeniden Orta Doğu’daki bir çatışmayla anılmaya başladı. İsrail medyasında yer alan habere göre, İsrail, Blair’den Gazze’ye insani koordinatör olmasını istedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakın kaynaklara göre, Netanyahu, Blair’in deneyimini, Gazze’de artan sivil kayıplarıyla ilgili endişeleri dindirmek için kullanmak istiyor.

“Şu ana kadar bir görev teklif edilmedi ya da kabul edilmedi”

Bir süredir görüşmeler yapıldığı iddia edilen Blair’in ofisi, “Resmi görev teklifi yapılmadı.” açıklamasında bulundu.

Blair’in Sözcüsü, iddialarla ilgili “Sayın Blair’in İsrail’de bir ofisi var ve İsrail ile Filistinlileri ilgilendiren konularda çalışmalarını sürdürüyor. Ne yapılabileceği konusunda durumu bölgedeki ve başka yerlerdeki birçok insanla görüşüyor. Ancak şu ana kadar bir görev teklif edilmedi ya da kabul edilmedi.” ifadesini kullandı.

İngiliz medyasına konuşan Blair’e yakın kaynaklar ise eski Başbakan’ın insani konularda bir şeyleri değiştirme umudu olmadıkça görevi kabul etmeyeceğini belirtti. Blair, 2007’de başbakanlıktan ayrıldıktan sonra Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Rusya’nın Orta Doğu Özel Temsilcisi olarak yaklaşık 10 yıl görev yapmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.