kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$62.776
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

İngiltere’de İçişleri Bakanı James Cleverly, eski başbakan David Cameron ise Dışişleri Bakanı oldu

İngiltere’de İçişleri Bakanı James Cleverly, eski başbakan David Cameron ise Dışişleri Bakanı oldu
13.11.2023
0
A+
A-
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Filistin yanlısı gösterilere izin verdiği için Londra polisini “taraf tutmakla” suçlayan İçişleri Bakanı Suella Braverman’ı görevden aldı. Sunak bu göreve Dışişleri Bakanı James Cleverly’i getirdi. Cleverly’nin yerine eski başbakanlardan David Cameron atandı.

Başbakan’ın resmi sözcüsü, “Bu görev değişikliği başbakana, ülkenin uzun vadede ihtiyaç duyduğu değişimi sağlamak üzere birlik halinde bir ekip sağlayacak” dedi.

Muhafazakar Parti’yi 13 yıl sonra iktidara taşıyan ve 2010-2016 yılları arası başbakanlık yapan David Cameron, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının kararlaştırıldığı Brexit referandumu sonrası istifa etmişti.

Cameron, göreve getirilmesi sonrası sosyal medya platformu X’te (eski adıyla Twitter) paylaştığı mesajda, “7 yıldır ön saflarda siyaset yapmıyor olsam da, 11 yıl Muhafazakar Parti lideri ve 6 yıl Başbakan olarak edindiğim deneyimin Başbakan’a yardımcı olmama yardımcı olacağını umuyorum” dedi.

Cameron, “bazı bireysel kararlarına katılmamış” olsa da, Başbakan Sunak’ın “güçlü ve yetenekli” bir lider olduğunu da sözlerine ekledi.

Suella Braverman ise görevden alınması sonrası yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı olarak ülkesine hizmet etmenin kendisi için “en büyük ayrıcalık” olduğunu söyledi, “Zamanı gelince çok daha fazla şey söyleyeceğim” dedi.

İngiltere’de, Braverman’ın gelecekte iktidardaki Muhafazakar Parti’nin lideri olabilmek için siyasi bir hedefle hareket ettiği şeklinde yorumlar da yapılıyor.

BBC Politika Editörü Chris Mason, Braverman’ın görevden alınması ve kabinede değişiklikler yapılması konusunda görüş bildirenlerin yaşananları, “devasa” ve “deprem etkisi yaratan” gelişmeler olarak değerlendirdiğini aktardı.

Kaynak: BBC Türkçe

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.