kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.236
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiliz hükümeti 4 milyar sterlin sosyal yardım kesintisi ile tasarruf yapacak

İngiliz hükümeti 4 milyar sterlin sosyal yardım kesintisi ile tasarruf yapacak
13.11.2023
0
A+
A-

BBC’nin edindiği bilgiye göre, İngiltere hükümeti, sağlık sorunları nedeniyle çalışamayan kişiler için büyük yardım değişiklikleri hazırladı. 2025’ten itibaren yüz binlerce insanı etkileyecek olan değişiklikler, sosyal yardım bütçesinden 4 milyar £ tasarruf sağlayacak.

Teklifler, çeşitli fiziksel ve zihinsel sağlık sorunlarına rağmen çok daha fazla insanın iş bulmaya zorlanmasını sağlayacak. Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı reformun kademeli olacağını belirtti.

Teklifler, Mart ayında hükümetin, kişilerin sağlık durumları nedeniyle ek sosyal yardım ödemesi alıp alamayacaklarını belirlemek için kullanılan tartışmalı Çalışma Yeterliliği Değerlendirmesini iptal etmek istediğini duyurmasının ardından geldi.

AYDA 390 POUND

Hak kazanan talep sahipleri şu anda evrensel kredi ödemelerine ek olarak ayda 390 £ alıyor.

Teklif yasalaşırsa, örneğin ameliyatı beklerken şiddetli ağrı çeken veya depresyon ve anksiyete gibi bazı zihinsel sağlık sorunları olan kişiler ek ödeme alamayabilir ancak iş aramaları beklenebilir.

BBC, değişikliklerin başlangıçta yeni davacıları etkileyeceğini bildiriyor. Yardım ödemesinin mevcut alıcıları, on yılın sonuna doğru eninde sonunda yeni sisteme dâhil edilecek, ancak yardımlarının kesilmesi durumunda geçici koruma sağlanacak.

YARDIMLARI AZALTMA PLANI

Hem Şansölye Jeremy Hunt hem de Çalışma ve Emeklilik’ten Sorumlu Dışişleri Bakanı Mel Stride, son aylarda daha fazla insanı sosyal yardımlardan kurtarıp işe sokma arzularını dile getirdiler.

Eylül ayında Avam Kamarası’nda konuşan Stride, 2,5 milyondan fazla kişinin yardım aldığını ve uzun süreli sağlık sorunları nedeniyle hareketsiz olduğunu söyledi.

2022’DE YÜZDE 65’E YÜKSELDİ

Dışişleri bakanına göre, çalışamayacak kadar kötü olduğu değerlendirilen başvuru sahiplerinin oranı 2011’de %21’den 2022’de %65’e yükseldi.

Şu anda ek para alanlar, çalışmaya uygun olmadığı düşünülen şu iki kategoriden birine yerleştiriliyor:

  • evrensel kredi almaları halinde “işle ilgili faaliyet için sınırlı kapasiteye” sahip olmaları
  • veya istihdam ve destek ödeneği alıyorlarsa destek grubunda

Yeni tekliflere göre bu kategoriler kaldırılacak, ek yardım ödenmeyecek ve İş Merkezlerindeki çalışma koçları bir kişinin iş bulmak için ne kadar çaba harcaması gerektiğini belirleyecek.

Yeterince çaba göstermediği düşünülen kişiler, yardımlarının onaylanmasıyla tehdit edilebilir. Kanser tedavisi gören kişiler ve ölümcül hastalığı olanlar gibi bazı istisnalar olacaktır.

Tekliflerin dört yıl içinde yaklaşık 4 milyar £ tasarruf sağlaması bekleniyor, ancak bazıları değişikliklerin aceleye getirilmesinden korkan yetkililer tasarrufların bir kısmının yeniden yatırılması için baskı yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.