kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.685
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İngiltere’de binlerce öğretmen grevde

İngiltere’de binlerce öğretmen grevde
06.07.2023
0
A+
A-

İngiltere’deki öğretmenlerin maaş artışı anlaşmazlığı nedeniyle greve gitmesi üzerine Londra’da büyük bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Ulusal Eğitim Sendikası’na üye binlerce öğretmen, başkentteki Thames Nehri kıyısında bir araya gelerek protesto amacıyla yürüyüşe başladı. Öğretmenler, Eğitim Bakanlığı önünde ve Parlamento Meydanı’nda da eylemler gerçekleştirdi.

Eyleme, “Okullarımızı kurtarın”, “Eğitim fonlarının kesintisine hayır”, “Ücret artışına ihtiyacımız var” ve “Sabrımız tükendi” gibi sloganlarla donatılmış pankartlar taşıyan öğretmenlerin yanı sıra öğrenciler, aileler ve küçük yaşta çocuklar da katıldı.

Grevde yer alan öğretmenler, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Eğitim Bakanı Gillian Keegan’a çağrıda bulunarak enflasyon karşısında adil ve makul bir ücret artışı talep etti.

Ulusal Eğitim Sendikası’nın yeni Genel Sekreteri Daniel Kebede, Parlamento Meydanı’nda kurulan sahneden greve katılan öğretmenlere seslendi. Kebede, finansman krizinin okullarda büyük bir sorun olduğunu vurgulayarak İngiliz hükümetini sorumlu tuttu. Kendisi de öğretmen olan Kebede, Başbakan Sunak’ın öğretmenlere kemer sıkma çağrısında bulunduğunu iddia ederek, ülkenin en zenginlerinden biri olarak nitelendirdiği Sunak ve hükümetine tepki gösterdi.

Kebede, şunları söyledi: “Hükümetin yarattığı kriz, eğitimi 10 yılı aşkın bir süredir kötü yönetmelerinin çarpıcı bir kanıtıdır. Geçen yıl 40 bin öğretmen sadece okullarını değil, işlerini de bıraktı. Geçen yıl tüm kıdemli öğretmenlerin yüzde 80’i emeklilik öncesi işten ayrıldı ki bu şimdiye kadarki en korkunç rakamdır.”

İngiltere’de NEU’ya üye öğretmenler, şubattan bu yana altı kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Öğretmenler, 7 Temmuz Cuma günü yeniden greve gitme planları yapıyor.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.