kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.600
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Parçalı bulutlu
14°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Perşembe orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere Parlamentosu, kripto para yasasını onayladı

İngiltere Parlamentosu, kripto para yasasını onayladı
06.07.2023
0
A+
A-

İngiltere Parlamentosu, kripto para yasasını onayladı: Kripto varlıkların ele geçirilmesi mümkün olacak!

İngiltere Parlamentosu, suç amaçlı kullanılan kripto paraların ele geçirilmesi ve dondurulmasına yardımcı olacak bir yasa tasarısını kabul etti. Eylül ayında sunulan Ekonomik Suç ve Kurumsal Şeffaflık Yasa Tasarısı, ülke genelindeki polis departmanlarının suçla bağlantılı dijital varlıkları tespit etmelerine ve ele geçirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Lordlar Kamarası, kripto para birimleriyle ilgili konularda herhangi bir değişiklik yapmadı. Fakat , tasarı, terörizm vakalarını da kapsayacak şekilde önlemleri genişletmeyi ve yetkililere suç faaliyetleriyle ilişkili kripto para birimlerini belirlemelerine yardımcı olacak varlıklara el koyma yetkisi sağlamayı amaçlayan bir takım düzenlemeler içeriyor.

Bunun dışında , mahkemelerin suç amaçlı kullanılan kripto paralara el koyma ve dondurma taleplerini yapmalarını sağlayacak bir değişiklik yapıldı.

Mart ayında, Birleşik Krallık hükümeti, üç yıllık ekonomik suç gündeminin bir parçası olarak kripto para birimlerinin yasadışı kullanımıyla mücadele etme taahhüdünde bulundu. Bu bağlamda , ülke genelindeki polis departmanlarına kripto danışmanları atanarak suçla ilişkili dijital varlıkların tespit edilmesi ve ele geçirilmesi sürecine destek sağlanacak.

Tasarının Lordlar Kamarası tarafından onaylanması, yasalaşmadan önce son aşamalar için Avam Kamarasına geri dönmesi gerektiği anlamına geliyor. Bu adımın ardından, kripto para birimlerine ilişkin yasa resmi olarak yürürlüğe girecek.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.