kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3950
EURO
34,7884
STERLIN
40,6897
BITCOIN
$59.372
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
15°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

HSBC, Dünya Genel Merkezini Canary Wharf’tan taşımayı planlıyor

HSBC, Dünya Genel Merkezini Canary Wharf’tan taşımayı planlıyor
27.06.2023
0
A+
A-

HSBC, 45 katlı Canary Wharf kulesinde bulunan dünya genel merkezini, muhtemelenLondra Şehri’ne geri taşıyacak. Banka devi, mevcut kiralama sözleşmesinin 2027’de sona ermesiyle birlikte, 8 Canada Square’den çıkacak. Bu, bankanın Covid-19 salgınıs onrasında ofis alanını küçültme planlarının bir parçasıdır ve esnek çalışmaya yönelik taahhüdünü ifade etmektedir. HSBC, BBC’ye BT’nin St. Paul Katedrali yakınındaki eski merkezi için yeni bir kira sözleşmesi üzerinde görüşmeler yürüttüğünü söyledi.

Panorama St. Paul’s projesindeki önerilen yeni ofis, bankanın mevcut merkezinden çok daha küçük olacak ve yaklaşık 8.000 personeli barındırmaktadır.HSBC CEO’su Noel Quinn daha önce haftada beş gün ofise gitmeyi “gereksiz” olarak düşündüğünü söyledi. HSBC, yeni projenin”iyi oluşu teşvik etmek için tasarlandığını ve çoğunlukla yeniden amaçlanan malzemeler kullanılarak en iyi sınıf sürdürülebilirlik standartlarına göre inşa edildiğini” belirtti. HSBC, 2002 yılında Canary Wharf’a taşındı ve öncesinde Londra Şehri’ndeki çeşitli yerlerde faaliyet gösteriyordu.

Londra ŞehriBelediye Başkanlığı politika başkanı Chris Hayward, HSBC’nin Londra’nın tarihi finansal bölgesine geri dönme kararının “şehir için büyük bir güven oyu” olduğunu söyledi. Bu hareket, finansal hizmetler şirketleri için eşsiz fırsatlar sunan Şehir’in itibarını daha das ağlamlaştırmaktadır. Pandemi sonrasında HSBC, personeline ofis alanını global olarak yaklaşık %40 oranında azaltacaklarını, böylece maliyetleri ve enerjiyi azaltacaklarını ve daha fazla çalışanın evden çalışmasına izin vereceklerini bildirdi.

CEO Noel Quinn, haftada beş gün ofise gitmeyi “gereksiz” bulduğunu ve yöneticilerinin genellikle hafta boyunca dünya genelindeki farklı konumlara seyahat ettiğini söyledi. HSBC, BBC’ye geçen yıl yapılan bir yer incelemesinin ardından bu siteye taşınma konusunda görüşmelere başlandığını belirtti. Yeni ofisin “dijital yeniliği destekleyeceğini” ve net sıfır karbon hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağını ifade etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.