kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.603
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere’de şiddetli rüzgar için sarı alarm verildi

İngiltere’de şiddetli rüzgar için sarı alarm verildi
12.04.2023
0
A+
A-

İngiltere Meteoroloji Ofisi, Kuzey İrlanda, Galler ve güney İngiltere’nin 70mph hızında rüzgarlarla karşı karşıya kalacağını ve kuzeyin’de kar riski olduğunu aktadı.

70mph hızında esen rüzgarlar, İngiltere genelinde etkili olacak. Islak ve karışık hava çarşamba günü soğuk bir başlangıç ​​getirecek ve şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağmurların olabileceği güneşli ve yağmurlu bir gün olacak. Meteoroloji Ofisi, rüzgar için sarı hava uyarıları yayınladı. Biri Kuzey İrlanda’yı kapsarken, diğeri İngiltere’nin tüm güney sahilleri, büyük bir kısmı Güney Doğu, çoğu Güney Batı ve Güney ve Batı Galler’in büyük bir kısmı için geçerlidir. Uyarılar, “olası” seyahat aksaklığına ve olası güç kesintilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtmektedir ve çarşamba günü saat 20.00’ye kadar geçerlidir.

Sert rüzgarlarla şiddetli sahil fırtınaları güney ve batıyı etkileyebilir ve öngörüye göre “Çarşamba sabahı batı veya kuzeybatı rüzgarlarının artması, günün büyük bir bölümü güçlü kalacak. Uyarı bölgesi içinde geniş alanlarda 40-50mph’lik rüzgar darbeleri beklenirken, bazı kıyı bölgeleri, özellikle Galler ve Cornwall’ın bazı bölgelerinde Çarşamba sabahı 60-70mph’lik rüzgar darbeleri görebilir. ” Şiddetli rüzgarlarla birlikte ağır yağmurlar veya sağanak yağışlar da eşlik edecek.

Hava şartları, Atlantik alçak basınç sistemi yavaşça İngiltere’nin doğusuna doğru hareket ederken birçok yerde hissedilecek olan şiddetli rüzgarlar, düşük sıcaklıklar ve ağır yağışlar veya sağanak yağmurlar nedeniyle oluştu. Meteoroloji Ofisi baş meteoroloğu Matthew Lehnert, İskoçya’nın yüksek tepelerinin bazı kısımlarında Çarşamba gecesi kar yağışının olması muhtemel olduğunu söyledi. “Özellikle güney ve batı bölgelerinde şiddetli rüzgarlardan dolayı Çarşamba günü bazı aksaklıklar bekleniyor ve şiddetli yağmur ve hatta bazı kar yağışları olabilir, ancak bunlar muhtemelen kuzeydeki yüksek bölgelerle sınırlı kalacak” dedi.

Güçlü rüzgarlar, düşük sıcaklıklar ve birçok yerde hissedilen yoğun yağmur ya da sağanak, yavaşça doğuya doğru hareket eden bir Atlas okyanusu alçak basınç sisteminin etkisiyle İngiltere’de meydana geliyor.

Met Office baş meteorologu Matthew Lehnert, İskoçya’nın yüksek kesimlerinde çarşamba gecesi kar yağması olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Ekledi: “Çarşamba günü, özellikle güney ve batı bölgelerinde güçlü rüzgarlara bağlı bazı aksaklıklar bekleniyor, ayrıca yoğun yağış ve hatta biraz kar yağışı olasılığı da var, ancak sonraki muhtemelen kuzeydeki yüksek arazilerle sınırlı.”

Batıda 7°C ile 10°C arasında, güneydoğuda 11°C ile 13°C arasında sıcaklıkların olacağı bir başka serin gün olacak. Ancak, güçlü rüzgarlarda daha soğuk hissedilecektir.” Kararsız koşulların etkisi haftanın geri kalanı boyunca devam edecek, perşembe günü birçok kişi için güneşli ve ağır duşlarla birlikte, cuma günü güneyde sürekli yağış olacak. Tahminlere göre hafta sonuna doğru daha kuru ve daha parlak olacak ve sıcaklıklar gelecek hafta artabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.