kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.756
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Parçalı bulutlu
14°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Perşembe orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere ‘Scale-up’ vizesinin detaylarını açıkladı

İngiltere ‘Scale-up’ vizesinin detaylarını açıkladı
30.08.2022
0
A+
A-

İngiltere’de uzun süredir beklenen ‘Scale-up’ vizesinin detaylarını açıkladı. ‘Scale up’ vizesi ile İngiltere’de bulunan yüksek oranda büyüyen işletmeler, dünyanın farklı köşelerinden yetenekli çalışanların istihdam edebilmesine olanak tanıyor. Vizeyle bilim insanlarından mühendislere, mimarlardan bilgisayar programcılarına kadar farklı alanlardaki yetenekli bireylerin ülkeye gelmesi amaçlanıyor. İşte detaylar…

İngiltere, yüksek büyüme gösteren işletmelerin dünyanın dört bir yanından yetenekli çalışanları kendisine çekmesine yardımcı olmak için başlattığı ‘Scale-up’ vizesinin detaylarını açıkladı. İngiltere ‘Scale up’ vizesi ile hızlı büyüyen işletmeleri destekleme, bu işletmelerin deniz aşırı ülkelerden yetenekli çalışanları istihdam etmesine olanak tanıyor. Diğer vizelerden daha fazla esnekliğe sahip olan ‘Scale up’ vizesiyle ilk etapta İngiltere’ye gelen çalışana 2 yıllık süre ile oturum ve çalışma hakkı veriliyor. Birleşik Krallık’a gelen işçinin 6 ay sonra kısıtlamaları kalkıyor. İlk 6 aydan sonra başka bir sponsorluk veya izin gerektirmeden 2 yıllık süre dolana kadar Birleşik Krallık’ta kalıp serbest çalışabiliyor.

Uygunluk şartlarını yerine getiren çalışan, vizesini 3 yıllık olarak istediği kadar uzatabiliyor. Toplam 5 yıllık süre içerisinde bu vize ile İngiltere’de bulunanlar, süresiz oturum hakkı elde edebiliyor. Öte yandan sponsor firma da 6 aylık çalıştırma sürecinden sonra sponsor olduğu işçi ile ilgili sorumluluğunu isterse sona erdirebiliyor.

CİRO VE İSTİHDAMDA 3 YIL YÜZDE 20 BÜYÜME ŞARTI

‘Scale up’ vizesi kapsamında şirketlerin, kişilere sponsor olmaya hak kazanabilmesi için son üç yıl boyunca istihdamda veya ciroda yıldan yıla yüzde 20 veya daha fazla büyüme elde etmiş olmaları ve aynı zamanda 3 yıl önceden başlayarak en az 10 kişiyi istihdam etmiş olmaları gerekiyor. Vizeyle bilim insanlarından mühendislere, mimarlardan bilgisayar programcılarına kadar farklı alanlardaki yetenekli bireylerin ülkeye gelmesi amaçlanıyor.

VİZE BAŞVURU ŞARTLARI

Vize başvurusunda bulunan kişinin mesleğinde gerçekten uzman olması ve aynı zamanda; alınan iş teklifinin ‘Scale-up’ vizesi için belirtilen meslek grupları içinde yer alması,

B1 seviyesinde dil yeterliliğine sahip olmak (IELTS sonucu gibi),

Hesabında en az bin 270 pound bulundurması gerekiyor.

Vize başvurusunda bulunan kişinin sponsor firmadan bir iş teklifi alması gereklidir. Güncel sponsor firma isimlerine bu linkten ulaşabilirsiniz. Maaş teklifinin yıllık en az 33.000 pound olması gerekiyor.

VİZE BAŞVURU MALİYETİ

Scale-up vizesi başvuru ücreti, 715 Sterlin olarak belirlenmiş. Ayrıca her yıl için 624 Sterlin sağlık sigorta ücretinin ödenmesi gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.