kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5188
EURO
34,8976
STERLIN
40,7358
BITCOIN
$62.604
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İngiltere Dışişleri Bakanı: Hindistan ile ilişkileri güçlendirmek hiç olmadığı kadar önemli

İngiltere Dışişleri Bakanı: Hindistan ile ilişkileri güçlendirmek hiç olmadığı kadar önemli
01.04.2022
0
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşın dünyayı daha güvenilmez hale getirdiğini belirterek “Hindistan ile ilişkileri güçlendirmek hiç olmadığı kadar önemli” dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Hindistan’a giden Bakan Truss, İngiltere-Hindistan Stratejik Vadeli işlemler Forumu’nda konuştu.

Truss, “Hindistan ile ilişkileri güçlendirmek hiç olmadığı kadar önemli çünkü daha güvensiz bir dünyada yaşıyoruz. Çünkü (Vladimir) Putin’in Ukrayna’yı korkunç işgali ve Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlali söz konusu” ifadelerini kullandı.

“Hindistan egemen bir ulus. Hindistan’a ne yapacağını söylemeyeceğim”

Hindistan’ın Rusya’ya uygulanan yaptırımlara rağmen bu ülkeden petrol ithal etmesine ilişkin Truss, “İngiltere’nin yaptırımlara yaklaşımını ve Rus petrolüne bağımlılığımızı sona erdiriyor olduğumuzu belirttim. Hindistan egemen bir ulus. Hindistan’a ne yapacağını söylemeyeceğim” değerlendirmesinde bulundu.

Truss’ın Hindistan ziyaretine ilişkin Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise tarafların Ukrayna’daki durum da dahil olmak üzere bölgesel ve küresel konuları ele aldığı belirtildi.

Açıklamada, Hindistan’ın Ukrayna’daki savaşa ilişkin şiddetin derhal durdurulması ve diyalog ve diplomasiye dönüş çağrısını yinelediği aktarıldı.

Hindistan’a Diplomasi Trafiği

Hindistan’ın Ukrayna savaşındaki temkinli duruşu Yeni Delhi’ye yönelik diplomatik temasları arttırdı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss’ın yanı sıra Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da dün itibarıyla başkent Yeni Delhi’ye gelmişti.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar’ın bugün Rus mevkidaşı Lavrov’u konuk etmesi bekleniyor.

Ayrıca, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi de geçen hafta Hindistan’ı ziyaret etmişti.

Öte yandan Hollanda ve Almanya’dan gelen üst düzey yetkililer de Yeni Delhi’de temaslarda bulundu.

“Hindistan’ın önemi arttı”

Eski Hint diplomat Rajiv Bhatia, Ukrayna savaşı sonrası “Hindistan’ın öneminin arttığını” söyledi.

Bhatia, Hindistan’a yönelik artan diplomasiye ilişkin, “Bu çatışmada iki tarafı var; Rusya-Ukrayna ve Rusya-NATO. Her iki taraf da görüşlerini hem özelde hem halka açık şekilde Hindistan hükümetine iletmeye hevesli” ifadelerini kullandı.

Moskova’nın “asıl kaygısının” Hindistan’ın “dostane ve destekleyici” kalmasını ve Batı’dan gelen baskıya boyun eğmemesini sağlamak olduğunu söyleyen Bhatia, Hindistan’ın söz konusu tarafları yakından dinleyerek ulusal çıkarlarına göre bir pozisyon alacağını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.