kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5975
EURO
35,0012
STERLIN
40,7770
BITCOIN
$64.401
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Lord Frost’un istifasının ardından Liz Truss Brexit Bakanı olarak atandı

Lord Frost’un istifasının ardından Liz Truss Brexit Bakanı olarak atandı
20.12.2021
0
A+
A-

İngiltere’de Brexit Bakanı Lord David Frost’un istifasının ardından göreve Dışişleri Bakanı Liz Truss atandı. Truss yeni görevinde Kuzey İrlanda’nın Avrupa Birliği (AB) ile ticaret ilişkilerinde Birleşik Krallık adına başmüzakereci rolünü üstlenecek.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada “Liz Truss Birleşik Krallık’ın AB ile ilişkilerinde bakanlık sorumluluğunu derhal üstlenecek ve Kuzey İrlanda Protokolü’nün şu anki uygulanmasından kaynaklanan sorunların çözümünde devam eden müzakereleri yönetecek” denildi.

Dışişleri Bakanı Liz Truss kabinede aynı zamanda Kadın ve Eşitlik Bakanı olarak da görev yapıyor. Truss bu görevinden önce Ticaret Bakanı olarak kabinede yer alıyordu.

Frost: Baskıcı koronavirüs tedbirlerini kabul edemem

Frost, İngiltere’nin AB üyeliğinden ayrılması yani Brexit ile ilgili Başbakan Boris Johsnon’ın stratejisinin mimarı olarak biliniyor. İstifa mektubunda AB ile ilişkilerin “uzun vadeli” olduğunun altını çizen Frost hükümetin gidişatından duyduğu memnuniyetsizliği kararına gerekçe olarak gösterdi. Eski bakan istifa sonrası verdiği röportajda “baskıcı” koronavirüs kısıtlamalarını desteklemesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Omicron varyantının tetiklediği salgına karşı takviye aşıya öncelik veren Johnson hükümeti son günlerde vaka sayısındaki keskin artış sebebiyle gecikmeden kısıtlamaların getirmesi konusunda bilim danışmanları tarafından büyük baskı altında.

Başbakan Johnson’ın itibarı hükümet çevresinde geçen yıl Covid-19 kurallarını ihlal edildiği iddialarından, başbakanlık rezidansının dekorasyon masraflarında usulsüzlüğe kadar birçok konu nedeniyle sarsıldı. Perşembe günü yapılan ara seçimlerde lideri olduğu Muhafazakar Parti’nin kalesi olarak görülen bölgede seçimi kaybetmesi ile partililerin Johnson’a verdiği destek de erimeye başladı.

Bu açılardan Frost’un istifası ve ardından gelecek tepkiler yakından izleniyor. Kabine üyeleri bugün öğleden sonra koronavirüs önlemlerini görüşmeye hazırlanırken, kabinedeki bir bakanın kısıtlamaların getirilmesi halinde istifa edeceğine dair kulis haberleri hükümetin ne derece zor durumda kaldığının bir işareti olarak görülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.