kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3360
EURO
35,1197
STERLIN
41,0754
BITCOIN
$64.305
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Johnson’ın yenilenen kabinesinden “maskesiz toplantı”

Johnson’ın yenilenen kabinesinden “maskesiz toplantı”
17.09.2021
0
A+
A-

Guardian’dan Peter Walker’ın aktardığı haberde, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yeni kabinesinin “moral konuşması” olarak adlandırdığı toplantıda cuma günü bir araya geldiğini ve bakanların “kalabalık bir odada” toplantı sırasında maskesiz olduklarını yazdı.

Peter Walker, toplantının basına yansıyan görüntülerinde aralarında yardımcıların ve yetkililerin bulunduğunu ve hiçbirinin “görünüşe göre” maske takmadığını aktardı.

Maske takmayan bakanların bu görüntüsünün, yaklaşık 30 kişinin omuz omuza olduğu, pencereleri kapalı bir odada gerçekleştiğini ve görüntülerin salı günü düzenlenen toplantıya benzer görüntüler sergilediğini aktardı.

MUHALEFETİN TEPKİSİNE YOL AÇTI

Görüntüler, İngiltere Başbakanı Boris Johson’ın hafta içinde, “halkı kalabalık alanlarda maske takmaya çağırma” konuşmasından ardından geldi. Basına yansıyan görüntüler ülkedeki muhalefetin de tepkisine neden oldu. Ülkede beklenmedik ve hızlı kabine değişikliği kapsamında toplanan bakanlar Boris Johnson’ın “moral konuşması” olarak adlandırdığı toplantıda cuma günü tekrar buluştu.

Kabine değişikliği kapsamında, İngiltere’nin eski Uluslararası Ticaret Sekreteri Liz Truss, Afganistan’daki tahliye sürecinde eleştirilerin merkezine oturan Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın yerini aldı ve bir dizi kabine değişikliği yaşandı.

Göreve gelen Liz Truss’un destekçileri onu “gerçek bir kapitalist” olarak övmüştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.