kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5203
EURO
34,9669
STERLIN
40,8129
BITCOIN
$62.571
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İngiltere’de “Pandemi Enstitüsü” kuruldu

İngiltere’de “Pandemi Enstitüsü” kuruldu
13.09.2021
0
A+
A-

İngiltere’de, gelecekte hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıkları araştırmak ve olası aşı çalışmaları yürütmek için ‘Pandemi Enstitüsü’ kuruldu.

İngiltere’nin Liverpool kentinde, gelecekteki küresel salgınları önleme ve aşı çalışmalarını hızlandırma amacıyla ‘Pandemi Enstitüsü’ kuruldu. Innova ilaç firmasının 10 milyon sterlinlik yatırımıyla kurulan, kentteki yedi üniversitenin yanı sıra hastaneler ve yerel yetkililerin de desteklediği Pandemi Enstitüsü’nde, hayvanlardan insanlara geçmesi olası görülen hastalıkların veri tabanı oluşturulacak ve gönüllüler üzerinde yeni aşılar test edilecek.

Resmi açılışı yarın yapılacak enstitüde, hayvanları etkileyen hastalıkların veritabanını oluşturulacak ve bunlardan hangilerinin gelecekte insanlara bulaşma ihtimalinin bulunduğunu araştırılacak. Enstitünün direktörü Profesör Matthew Baylis, “Dünyanın en büyük patojen, konak ve bunların nerede bulunduğuna dair veriler içeren veritabanına sahibiz” dedi. Baylis, bu verilerin ‘bir sonraki korona virüsünün hangi hayvanlardan çıkabileceğine dair’ tahminlerde bulunmak için kullanılacağını belirtti.

Baylis, sadece yarasaların 1500 türü olması nedeniyle önlerindeki görevin çok büyük olduğunu ve hangi tür hayvanların daha yakından incelenmesi gerektiğini ancak 10 yıl içinde daha net şekilde bilmeyi umduklarını söyleyerek, “Gelecekte bir noktada elimizdeki bir virüsün ne yapabileceğini biliyor olabileceğiz. Bu son derece iddialı bir fikir her şey genetik dizilimde duruyor. Gelecekte, yeni bir virüs bulunacak ve onun ne yapabildiğini görmek için beklemeden, ‘şu özelliklere sahip, bu şekilde bulaşabilir, şu hastalığa yol açabilir’ diyebileceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.