kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3370
EURO
35,2041
STERLIN
41,1855
BITCOIN
$65.599
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Delta varyantı ve 3. dalgaya karşı uzmanlardan uyarı: ‘İngiltere’de önlemlerin kaldırılması 100 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine yol açabilir’

Delta varyantı ve 3. dalgaya karşı uzmanlardan uyarı: ‘İngiltere’de önlemlerin kaldırılması 100 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine yol açabilir’
13.07.2021
0
A+
A-

İngiltere’de koronavirüs önlemlerinin 19 Temmuz’da kaldırılacak olması, uzmanların dikkatli olunması çağrılarına yol açtı. İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Imperial College London, önlemlerin bir anda kaldırılması yerine sosyalleşmenin yavaş yavaş sağlanması ile hastalığın bir sonraki zirvesinin geciktirilebileceğini açıkladı.

Imperial College London’ın yaptığı araştırmaya göre açılmanın yavaş yapılması halinde üçüncü dalganın büyümesinin önüne geçilebilir.Koronavirüs salgınını inceleyen ve bu konuda hükümete tavsiyelerde bulunan bilim kurulu Imperial College COVID-19 Response Team, üçüncü dalganın büyüklüğünün, aşıların delta varyantına karşı ne kadar etkili olduğu, aşının yaygınlığı gibi etmenlere bağlı olacağını aktardı.Üç senaryo üzerinde çalışan kurum, 19 Temmuz’da sınırlamaların hızla kaldırılması takdirinde ölümlerin 9.400’den 115 bin 800 kişiye kadar varabileceğini aktardı.Kısıtlamaların yavaş yavaş kaldırılması takdirinde ise hastaneye yatışların ve ölümlerin sayısının daha az olacağı belirtildi.

‘Maske takmak ve evden çalışmak belirleyici olacak

Araştırmada önümüzdeki iki ay hakkında tahmin yapmanın zor olduğu, bu rakamların sadece bir projeksiyon olduğu vurgulandı.

Imperial College London’da epidemiyoloji ve veri modelleme uzmanı Prof. Dr. Neil Ferguson, insanların önlem almaya devam etmesi takdirinde üçüncü dalganın daha küçük olacağını, ancak zorunlu önlemlerin kaldırılması takdirinde üçüncü dalganın büyük olmasının önüne geçilemeyeceğini aktardı.

İngiltere’de Covid kısıtlamaları 19 Temmuz’da sona eriyor

‘Uzatmalı’ Covid: İlk deneyler teşhis ve tedavi konusunda umut verici

Bunun hastaneye yatış ve ölüm rakamlarına nasıl yansıyacağının tahmin edilmesinin ise zor olduğunuUzmanlar, insanların maske takmaya ve evden çalışmaya devam etmeleri takdirinde üçüncü dalganın gücünün azalacağının da altını çizdi.

Üniversitesinin Kamu Sağlığı bölümünden Dr. Marc Baguelin, insanların önlem almaya devam etmesinin dalganın büyüklüğünde önemli bir rol oynayacağını aktardı.

İngiltere’de hükümet, Covid kısıtlamalarının gevşetilmesinde son aşamaya 19 Temmuz’da geçileceğini dün açıkladı.

Böylece sosyal temasta neredeyse tüm yasal kısıtlamalar kalkmış olacak.

Kapalı kamusal alanlardaki tüm maske takma zorunluluğu kalkacak.

Haber:BBC Türkçe

Yorumlar

  1. Fatima ibrahim says:

    Turkiye yasagi ne durumda gidebilcekmiyiz