kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.647
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Parçalı bulutlu
14°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Perşembe orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiliz siyasetini sarsan politikacı

Muhafazakar Parti’den istifa ederek aşırı sağcı UKIP’e geçen Douglas Carswell, Clacton’da yapılan ara seçimlerden zaferle çıktı. 43 yaşındaki poliikacı parlamantoya giren ilk UKIP’li oldu.

İngiliz siyasetini sarsan politikacı
10.10.2014
0
A+
A-
Douglas Carswell ara seçimlerden zaferle çıktı.

Douglas Carswell ara seçimlerden zaferle çıktı.

İngiltere’de Avrupa Birliği karşıtı sağcı Britanya Bağımsızlık Partisi UKIP tarihinde ilk kez İngiliz Parlamentosu’na milletvekili sokmayı başardı.
İktidardaki Muhafazakar Parti’den istifa ederek UKIP’e geçen milletvekili  Douglas Carswell, seçim bölgesi Clacton’da yapılan ara seçimleri büyük bir farkla kazanma başarısı gösterdi.

2005 yılından bu yana mecliste bulunan 43 yaşındaki politikacı, oyların yaklaşık yüzde 60’ına denk gelen 21 binin üzerinde oy alarak tarihi bir zafere imza attı. Carswell en yakın rakibine 12 bin 500 oy fark attı. Londra’nın kuzeydoğusundaki  Clacton bölgesini temsil eden Carswell, Ağustos ayında, siyasette pek görülmedik bir karar da alarak milletvekiliğinden istifa etmiş ve ara seçim çağrısı yapmıştı. Parlamentodaki en keskin Avrupa Birliği karşıtlarından birisi olarak bilinen sağcı politikacı, istifasının ardından, ömrü boyunca üyesi olduğu Conservative Party’den ayrılmanın zor bir karar olduğunu ifade etmişti.

UKIP bir başka ara seçim yapılan bölge olan ve ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin kalesi olarak kabul edilen Heywood ve Middleton’da ise toplam 11 bin oy alarak, 2010 seçimlerinde yüzde 3’ün altında kalan oy oranını yüzde 39’a çıkartarak ikinci parti oldu.  Manchester yakınlarında bulunan bölgedeki seçimler, bölgenin milletvekili Jim Dobbin’in geçen ay ölmesi üzerine boşalan meclis sandalyesi için yapıldı. Seçimlerin galibi İşçi Parti’li Liz McInnes, ikinci olan UKIP adayından sadece 600 oy fazla oy alabildi.

2015 SEÇİMLERİNDE UKIP KAYGISI

UKIP’in önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimleri büyük ölçüde etkilemesi bekleniyor. Parti lideri Nigel Farage ve kurmaylarının göçmenlik ve AB karşıtı politikalarının 2015 seçimlerinde belirleyici olacağını öngören uzmanlar, Muhafazakar Parti ve Başbakan David Cameron’un, özellikle AB’ye karşı daha sert bir tutum izleyebileceğine dikkat çekiyor. UKIP’in Muhafazakar’ların oylarını da bölerek, yeni koalisyon formullerine neden olabileceği de belirtiliyor.

1993 yılında kurulan UKIP, Mayıs ayında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerini de ilk sırada tamamlama başarısı göstermişti.

UKIP lideri Nigel Farage, Carswell'in seçim kampanyasına aktif destek verdi.

UKIP lideri Nigel Farage, Carswell’in seçim kampanyasına aktif destek verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.