kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5270
EURO
34,9310
STERLIN
40,7508
BITCOIN
$62.402
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İngiltere’den BAE ve Hindistan’a 25 bin poundluk aşı turizmi

İngiltere’den BAE ve Hindistan’a 25 bin poundluk aşı turizmi
14.01.2021
0
A+
A-

İngiltere’de bir şirket, korona virüsü aşılarına ‘daha kolay erişim olan’ Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Hindistan’a ‘lüks aşı tatilleri’ düzenliyor. Buna göre, birçok kişi Pfizer aşısı için BAE’ye, AstraZeneca için de Hindistan’a gitti. Firma, aşının iki dozu arasında da müşterilerine lüks villalarda konaklama sağlıyor.

orona virüsü aşılarında dünya çapında tedarik sıkıntısı yaşanırken, aşılamaya ilk başlayan ülke olmasına rağmen İngiltere’den Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’a ‘aşı turizmi’ yapılıyor. Knightsbridge Circle isimli hizmet şirketi, müşterilerini ‘aşıya kolay erişilebilen’ Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’a gönderdiğini duyurdu.

Yıllık üyelik ücreti 25 bin sterlin (yaklaşık 250 bin TL) olan şirket, ‘lüks aşı tatilleri’ hizmeti sunduğunu, müşterilerinin deniz manzaralı konaklamayla aşı olup geri geldiğini açıkladı. Şirket, İngiltere’deki aşı öncelik sıralamasının bozulmadığını, sadece 65 yaş üzeri kişilerin ‘aşı tatiline’ gönderildiğini de savundu.

PFIZER İÇİN BAE’YE, ASTRAZENECA İÇİN HİNDİSTAN’A TUR

Telegraph gazetesinin haberine göre şirket şu ana kadar, Pfizer aşısı için özel randevular alarak üyelerinin yüzde 20’sini Dubai ve Abu Dhabi’ye gönderdi. Oxford/AstraZeneca aşısı için de bu hafta ‘Hindistan turları’ başlayacağı belirtildi.

VİLLA, HAVUZ, ÖZEL ŞEF…

Knightsbridge Circle şirketinin kurucusu Stuart McNeill, “Bu yeni lüks aşı seyahati programının öncüleriyiz. Güneşli bir yerdeki bir villaya birkaç haftalığına gidiyorsunuz, aşı dozlarını yaptırıyorsunuz ve sertifikanızı alıp geri dönüyorsunuz” dedi. McNeill, bu villalarda yüzme havuzu, özel şef ve temizlik görevlileri bulunduğunu da söyledi.

Müşterilerin son birkaç haftada Birleşik Arap Emirlikleri’nde Pfizer ve Sinopharm’ın aşısını yaptırdığını ve dozların arasında 21 günlük fark olması gerektiğini söyleyen McNeill, “Bugün Hindistan’da AstraZeneca ile de görüşmelerimiz olumlu geçti. Ama Hindistan ile Birleşik Krallık arasındaki vize süreci zor olduğu için Marakeş’te bir klinikle anlaşabiliriz” ifadesini kullandı.

‘AŞI ÜYELİĞE DAHİL, TATİL 40 BİN STERLİN’

Dubai’de bir aylık konaklamalı ‘lüks aşı tatilinin’ fiyatının iki kişi için yaklaşık 40 bin İngiliz sterlini (yaklaşık 400 bin TL) olduğunu, aşının kendisinin fiyatının ise üyelik ücretine dahil olduğunu söyleyen McNeill, “Bu fiyatın içinde Emirates Havayolları’nda first class seyahat, Jumeirah Beach’te deniz manzaralı konaklama ve aşı bulunuyor” dedi.

’65 YAŞ ÜZERİ KİMSEYİ GÖNDERMEDİK’

McNeill, aşı öncelik sıralamasını bozmadıklarını da savunarak, şu ana dek 65 yaş altındaki kimsenin şirkey aracılığıyla aşı yaptırmadığını söyledi. “Etik anlayışımız var ve gerçekten ihtiyacı olanların aşı olmasını istiyoruz” McNeill, “Sadece üyelerimiz değil onların ebeveynleri ve dede-nineleri de aşı olabilir” ifadelerini kullandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.