kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5068
EURO
34,9114
STERLIN
40,7758
BITCOIN
$63.353
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Beko yeniden mahkemelere düştü

İngiltere’nin en yaygın elektrikli ev aletleri markaları arasında bulunan BEKO, yeniden mahkemelere düştü. Firmanın genel merkezinin bulunduğu Hertfordshire Belediyesi, firmayı yangın olaylarında ihmali ve sorumluluğu bulunduğu gerekçesi ile suçluyor.

Beko yeniden mahkemelere düştü
02.10.2014
0
A+
A-

BEKOTürkiye’nin en büyük dayanıklı eşya üreticilerinden Beko, 15 kişinin ölümüne yol açan kazalarda ihmali ve sorumluluğu bulunduğu gerekçesi ile mahkemeye verildi. İngiltere’nin en yaygın elektrikli mutfak ve banyo ekipmanları üreticileri arasında bulunan firma yüzbinlerce sterlin para cezası ile karşı karşıya.

Beyaz eşya devinin ürettiği bazı fırınların çevreye karbon monoksit saçtığı iddiasıyla mahkemeye çağrılan Beko, suçlu bulunursa 343 bin sterlin (1.27 milyon Türk lirası) ceza ödeyecek. Davayı açan kamu kuruluşu Hertfordshire Belediyesi, Beko’yu 69 ayrı güvenlik ihlaliyle suçluyor.
Hertfordshire’dan gelen dava haberi, Beko ürünlerini ilgilendiren bir başka davanın sonuçlandığı haftaya denk geldi.

Santosh Benjamin-Muthiah 2010 yılında evinde çıkan yangında hayatını kaybetmişti.

Santosh Benjamin-Muthiah 2010 yılında evinde çıkan yangında hayatını kaybetmişti.

BUZDOLABI YANGINI CAN ALDI

36 yaşındaki iki çocuk babası Santosh Benjamin-Muthiah, 13 Kasım 2010 gecesi kuzeybatı Londra’daki evinde Beko marka buzdolabının alev alması sonucu ağır dumanlara mağruz kalmış, hayatını kaybetmişti. Benjamin-Muthiah, iki küçük çocuğunu pencereden dışarı çıkarttıktan sonra evde mahsur kalmıştı.Olayı soruşturan uzmanların, yangının buzdolabından kaynakladığını ve Beko’nun sözkonusu modeli tehlikeli olduğunu bildiği halde geri çağırmadığını sonucuna vardıkları ileri sürülüyor.

Ölümü soruşturan mahkemenin başkanı Andrew Walker ise geçtiğimiz Cuma günü Benjamin-Muthiah’ın Beko buzdolabından çıkan yangın sebebiyle hayatını kaybettiği sonucuna varırken, ürünlerindeki arızaları makamlara bildirmeyen şirketlerin sert biçimde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

23 AYRI FIRIN MODELİNDE RİSK

Hertfordshire Belediyesi’nin bu hafta başlattığı dava ise Beko’nun tüp gazı için ayarlanabilen 23 ayrı fırın modelinin risk taşıdığını tüketicilere bildirmemesi ile ilgili. Londra Gazete’ye açıklama yapan belediye, Beko’nun 3 Kasım günü Watford Magistrates Mahkemesine çıkacağını doğruladı. Geçtiğimiz haftasonu yayınladığı bir haberde Sunday Times gazetesi Beko fırınlarında çıkan bir imalat hatası sebebiyle son senelerde 15 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

İlk olarak 2008’de İrlanda’nın Cork bölgesinde bir adamın öldüğünü öne süren gazete, dört sene önce ise 30 yaşındaki Richard Smith ve 32 yaşındaki arkadaşı Kevin Branton’ın Cornwall bölgesindeki evlerinde karbon monoksit zehirlenerek vefat ettiğini yazdı. Sunday Times, ölümlerine Beko fırınlarının sebep olduğu iddia edilen 12 diğer kişinin isimlerini yayınladı.

‘NASIL HATA SAYILABİLİR?’

Kevin Branton’ın annesi Denise Branton, gazeteye verdiği demeçte “Bir ya da iki ölümü anlayabiliyorum ama 15 ölüm nasıl bir hata sayılabilir ki? İnanılır gibi değil. Araştırma yapmaya başladığımız zaman başka ölümlerin de olduğunu öğrendik. Ancak şimdiye kadar kimse bu 15 ölümün arasındaki ilişkiyi kuramamış” dedi.

Londra Gazete’nin ulaşmaya çalıştığı Beko’dan, haberimizin baskıya girdiği süreye kadar henüz bir yanıt gelmedi. Beko İngiliz gazetelerine daha önce verdiği demeçlerde, her zaman sorumlu ve kurallara uygun davrandığını savunuyor. Firma, 2007 öncesinde Beko marka buzdolabı alan müşterilerin refsafety.beko.co.uk internet adresine bakıp ürünlerinin güvenlik durumunu kontrol etmelerini istiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.