kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
STERLIN
40,9625
BITCOIN
$70.731
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra metrosunda ‘ırkçılık’

Londra metrosunda ‘ırkçılık’
13.03.2019
0
A+
A-

İNGİLTERE’NİN başkenti Londra’da metroda bir kişi, siyahi bir yolcuya ırkçı hareketlerle saldırıda bulundu.

Kentin kuzey istikametine doğru giden ve Kennington durağına yaklaşan metroda bulunan, beyaz bir kişi, siyahi yolcuya doğru maymun gibi sesler çıkararak ve hareketler yaparak saldırdı.

Mohammed Dirir isimli şahıs maymun hareketleri yaparak koltukların üzerine zıplayan ve sonra kendi üzerine gelen saldırganı, cep telefonu ile kayda aldı.

Dirir daha sonra bu görüntüyü “Irkçılık hala yaşıyor. Dünyanın her yerindeki benimle aynı renkte olanlar, güçlü durun.” yorumuyla Instagram hesabından paylaştı.

Londra Meclis Üyesi Florence Eshalomi, Mohammed Dirir’in Instagram’daki paylaşımının altına yazdığı yorumda, “Bu aptal ırkçılığa maruz kalmak zorunda olduğunuzu gördüğüm için gerçekten üzgünüm. Bu durumu belediye başkanı ve ulaşımdan sorumlu belediye başkan yardımcısına taşıyacağım.” ifadesini kullandı.

Yerel medya tarafından yapılan haberlere göre, İngiliz ulaştırma polisi olayı “ırkçı saldırı ” kapsamında değerlendiriyor. Görgü tanıklarının da polis tarafından ifadeye çağrıldıkları bildirildi.

Saldırı görüntüsü sosyal medyada hızla yayılırken Twitter kullanıcıları olayı “şoke edici”, “iğrenç” ve “utanç verici” olarak nitelendirdi ve metroda bulunan yolcuları da sessiz kalmakla eleştirdi.

Bu arada Muhammed Dirir’in paylaştığı video, Instagram tarafından, ‘yayın ilkelerine uymadığı’ gerekçesiyle kaldırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.