kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
STERLIN
41,2239
BITCOIN
$70.920
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Brexit Anlaşması Noel’den önce oylanacak

Brexit Anlaşması Noel’den önce oylanacak
26.11.2018
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Theresa May, “İngiliz Parlamentosu Brexit anlaşmasını Noel’den (25 Aralık) önce oylayacak.” dedi.

May, Brüksel‘deki AB Liderler Zirvesi’nin ardından basına yaptığı açıklamada, uzun ve zorlu bir sürecin sonuna geldiklerini, şu ana kadar Brüksel ile anlaşmaya varılması konusunda umutsuzluk yaymayı “reddettiğini” söyledi.

Bundan sonraki süreçte İngiliz halkına anlaşmanın ne anlama geldiğini anlatacağını belirten May, şunları kaydetti:

“Anlaşma, ilk olarak sınırların kontrolü anlamına geliyor. Böylece serbest dolaşıma son vereceğiz. İkinci olarak anlaşma, paramızın kontrolü anlamına geliyor. AB’ye artık yüklü miktarda ödeme yapmak zorunda olmayacağız. Paramız İngiltere’nin öncelikleri doğrultusunda harcanacak. Üçüncü olarak da artık Avrupa Adalet Divanının hükmüne tabi olmayacağız.”

May, tüm bunların İngiltere’nin çıkarına olduğuna dikkati çekerek, ülkesinin AB’nin ortak tarım ve balıkçılık politikalarından da bağımsız olacağını bildirdi.

“Anlaşma İngiltere’deki AB vatandaşlarının da menfaatlerini koruyor”

May, “İngiltere’nin AB’den ayrılacak olmasından dolayı üzüntü duymuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Anlaşmanın İngiltere’deki AB vatandaşlarının da menfaatlerini koruduğuna değinen May, Brexit mutabakatının AB ile güvenlik iş birliğini artıracağını vurguladı.

May, “Kuzey İrlanda ve İrlanda arasında fiziki bir sınır uygulanmayacak. Bu anlaşma arasında Cebelitarık‘ın da olduğu tüm Birleşik Krallık ailesini kapsayacak.” dedi.

BREXIT ANLAŞMASI NOEL’DEN ÖNCE OYLANACAK

May, Brexit oylamasının parlamentonun tarihindeki en önemli oylamalardan biri olacağına işaret ederek, “İngiliz parlamentosu Brexit anlaşmasını Noel’den (25 Aralık) önce oylayacak. Eğer anlaşma kabul edilmezse belirsizlik bizi bekliyor.” diye konuştu.

Anlaşmanın seçenekler arasında “en iyisi” olduğunu vurgulayan May, “İngiltere’de ikinci bir referandumu desteklemiyorum. Parlamento üyelerinin referandum sonuçlarına saygı duymasını bekliyorum.” ifadesini kullandı. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.