kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3382
EURO
35,1168
STERLIN
41,0824
BITCOIN
$63.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Londra’da 2018 yılında 120 hayat söndü, 3’ü Türk

Londra’da 2018 yılında 120 hayat söndü, 3’ü Türk

LONDRA’DA işlenen cinayet suçları hızla artmaya devam ediyor.

Son dönemlerde, 24 saat içinde İngiltere başkenti Londra’da üç cinayet yaşanabiliyor. Hızla artan bıçaklama suçları ve ölümler İngiltere’yi şok ediyor.

İngiliz polisi Şubat ve Mart aylarında Londra’da 37 cinayetin işlendiğini kaydetmişti.

Geçen hafta açıklanan son verilere göre, Londra’daki cinayet sayısının toplam 120 sayısına ulaştığı vurgulandı.

2018’in başından itibaren Londra’da 120 cinayet gerçekleşti. Cinayet kurbanlarından 3’ünün Türk olduğu belirtildi.

HASAN ÖZCAN

Şubat ayında Barking’de öldürülen Hassan Özcan’ın cinayetiyle ilgili 15 yaşındaki bir çocuk suçlandı. 3 kişi ise Özcan’ın ölümüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Yasal nedenlerle 15 yaşındaki çocuğun ismi açıklanmadı. Özcan’ın ölümüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 21 yaşında olan 3 kişi Kareem Lashley-Weekes, Kamaal Mütevazı ve Jonathon Efionayi şiddet içeren suça ortak olmak nedeniyle suçlandı.

BÜLENT KABALA

41 yaşındaki Bülent Kabala, 2018’de Londra’nın ilk silah saldırısı kurbanıydı. Kabala, 12 Şubat’ta Barnet bölgesinde vuruldu ve olay yerinde hayatını kaybetti.

İSMAİL TANRIKULU

Kuzey Londra’da bulunan Tottenham mezarlığında 22 yaşındaki Türk genci İsmail Tanrıkulu, 3 Eylül’de vurulmuştu. Tanrıkulu’nun öldürülmesi sonucunda başlatılan ‘cinayet soruşturması’ kapsamında 21 yaşındaki 1 kişi gözaltına alınmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN SUÇLARA TEPKİ

İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, Metropolitan Polisini, başkent Londra’da yaşanan son cinayet sonrasında ‘bıçak suçuna’ verdiği tepkiyi hızlandırmaya çağırdı.

Bakan Javid, polis memurlarının şiddet olaylarını sonlandırması amacıyla tüm yetkilerini kullanmalarını istedi.

Javid, Metropolitan Polis Komiseri Cressida Dick’i Londra’daki en son yaşanan ‘bıçakla ölümlerle’ ilgili bir güncelleme yapılması için çağrıda bulundu. Londra’daki bıçaklı şiddet suçlarının ulusal bir sorun olduğunu kabul etti.

Başkan Javid, Komisere, memurların sokaklarda gördükleri şiddet suçu nedeniyle “derinden endişe duyduğunu” söyledi ve İçişleri Bakanlığının suçları önlemek amacıyla yapılan çalışmaların devam etmesini istediğini söyledi.

LONDRA’DAKİ CİNAYETLER ENDİŞE YARATTI

Londra’da cinayetlerin artması nedeniyle endişeli olduğunu açıklayan İngiltere Emniyet Müdürlüğü’nden bir sözcü ise “Bir cinayet bile çok fazla. Çalışma arkadaşlarımızla artışın nedenini ve bu trajedileri engellemek için neler yapabileceğimizi anlamaya çalışıyoruz” dedi.

Son verileri yorumlayan eski İngiltere Emniyet Müdürü Leroy Logan ise “Londra’nın şiddet dolu karakteri bir virüse dönüştü” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.