kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5810
EURO
35,0254
STERLIN
40,8226
BITCOIN
$64.404
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

İngiliz ekonomisini bekleyen en büyük tehlike

IMF, emlak piyasasındaki artışın İngiliz ekonomisi için risk oluşturduğu uyarısında bulundu.

İngiliz ekonomisini bekleyen en büyük tehlike
06.06.2014
0
A+
A-
IMF Direktörü Christine Lagarde

IMF Direktörü Christine Lagarde

Uluslararası Para Fonu IMF, toparlanmakta olan İngiliz ekonomisini bekleyen en önemli tehlikenin konut fiyatlarındaki yüksek artışlar olduğu uyarısında bulundu.

Daha önce İngiltere ekonomisinin bu yıl %2.9 büyüme göstereceği beklentisinde bulunan IMF, verimlilik ve konut piyasasının, büyümenin daha dengeli olması için risk oluşturduğunu savundu. Fon emlak piyasasındaki yükselişin en önemli faktörlerinden birisi olarak gösterilen ‘Help to Buy’ mortgage garanti uygulamasının revize edilmesini veya kaldırılmasını önerdi. Hazine’nin verilerine göre geçen yılın Ekim ayı ile bu yılın Mart ayı arasındaki dönemde söz konusu destekten yararlanan 7 bin evin satışının gerçekleştiğini kaydetti.

İngiltere Merkez Bankası (Bank of England) Başkanı Mark Carney de bir süre önce yaptığı açıklamada,emlak sektörünün ekonomik toparlanma için ‘en büyük risk’i oluşturduğu uyarısında bulunmuştu. Carney, ekonomide yapısal sorunların olduğunu savunurken, yakından takip ettikleri konut fiyatlarının ekonomideki istikrar ve uzun vadeli iyileşme için en önemli risk olduğunu ifade etmişti. En büyük sorunun yeni konut eksiği olduğunu kaydeden Carney, özellikle ekonomiyi canlandırmak için hükümetin uyguladığı ‘Help to Buy’ programının, alım güçleri olmamasına rağmen insanların ev sahibi olmasını sağladığı için kaygı verici olduğunu ileri sürüyor.

Help to Buy programı ile devlet, ilk kez ev almak isteyenlere, yüzde 5 depoziti sağlamaları durumunda, kalan miktar için garantör oluyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.