kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5048
EURO
34,8223
STERLIN
40,5201
BITCOIN
$61.512
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

1 Belediye Başkanı, 5 Kabine üyesi

Toplumlarımıza mensup 5 politikacı belediye kabinelerine girmeye hak kazanırken, Ali Bakır Enfield Belediye Başkanı oldu.

1 Belediye Başkanı,   5 Kabine üyesi
Ali Demirci(sol üst başta) Haringey'in Planlama'dan sorumlu kabine üyesi olurken, Ahmet Öykener(üst ortada) Enfield kabinesindeki yerini korudu.İkinci dönemdir meclis üyesi olan Ali Bakır da(üst sağ köşede) Enfield'in bir sene için belediye başkanlığı görevini üstlendi. Feryal Demirci(sol altta) Hackney Belediyesi kabinesindeki koltuğunu korudu.  Enfield İşçi Partisi’nin en kıdemli politikacılar arasında bulunan Yasemin Brett(altta ortada) ilk kez kabineye giriyor. Ayfer Orhan da(sağ altta) yeniden Enfield belediye kabinesinde olacak.

Ali Demirci(sol üst başta) Haringey’in Planlama’dan sorumlu kabine üyesi olurken, Ahmet Öykener(üst ortada) Enfield kabinesindeki yerini korudu.İkinci dönemdir meclis üyesi olan Ali Bakır da(üst sağ köşede) Enfield’in bir sene için belediye başkanlığı görevini üstlendi. Feryal Demirci(sol altta) Hackney Belediyesi kabinesindeki koltuğunu korudu. Enfield İşçi Partisi’nin en kıdemli politikacılar arasında bulunan Yasemin Brett(altta ortada) ilk kez kabineye giriyor. Ayfer Orhan da(sağ altta) yeniden Enfield belediye kabinesinde olacak.

22 Mayıs seçimlerinin ardından yerel yönetimlerde kabine hazırlıkları devam ediyor. Önümüzdeki hafta netleşmesi beklenen belediye kabinelerinde şu ana kadar toplam 5 Türkiye ve Kıbrıslı Türk meclis üyesinin yer alacak. Yerel yönetimlerde seçim sonrası oluşturulan belediye meclisi içerisinden seçilen 6 ila 8 kişilik kabineler(encümen) bölge yönetiminde söz sahibi oluyor. ALİ BAKIR ENFİELD BELEDİYE BAŞKANI Toplumumuza mensup meclis üyelerinin en yoğun olduğu Enfield Belediyesi’nde 3 ismin kabinede yer alacağı öğrenilirken, ikinci dönemdir meclis üyesi olan Ali Bakır’ın bir sene için Belediye Başkanı (Mayor) ünvanını alacağı kaydedildi. Doug Taylor liderliğinde oluşturulan İşçi Partili Enfield Belediye Kabinesi için bu hafta 41 meclis üyesi arasında oylama yapıldı. Oylama sonucu geçen dönem de kabinede yer alan Konut’tan sorumlu meclis üyesi Ahmet Öykener ve Eğitim’den sorumlu Ayfer Orhan yeniden 8 kişilik kabineye seçilirken, uzun yıllardır meclis üyeliği yapan Yasemin Brett de kabineye girmeye hak kazandı. 2011 nüfus sayım sonuçlarına göre Türkçe’nin en çok konuşulduğu ikinci dil olan Enfield’te İşçi Partisi’nin, 13’ü Türkiye ve Kıbrıslı 41 meclis üyesine karşılık, Muhafazakar Parti’nin 3’ü toplumumuza mensup 22 meclis üyeliği bulunuyor. İlk kez 2010 seçimlerinde belediye meclisine giren, 22 Mayıs seçimlerinde de Upper Edmonton bölgesinden meclise girmeye hak kazanan Ali Bakır Enfield Belediyesi’nin yeni belediye başkanı oldu. Bu görevi bir yıl için yürütecek olan Bakır, daha çok sembolik bir anlam taşıyan Mayor cüppesini giyerek belediyeyi temsil edecek. ALİ DEMİRCİ HARINGEY KABİNESİ’NDE Bounds Green bölgesinden üçüncü dönemdir meclis üyesi seçilen Ali Demirci, Haringey Belediye kabinesine girdi. Planlamadan sorumlu kabine üyesi olacak olan Demirci’nin geçen dönem yürüttüğü ‘Planlama ve Ruhsatlandırma Komitesi’nin başkanlığına ise, meclisin yeni isimlerinden Peray Ahmet getirildi. 2010 nüfus sayımı sonuçlarına göre Türkiye doğumluların, 10 bini aşkın kişi ile, en kalabalık ikinci etnik toplum olduğu Haringey’de İşçi Partisi seçimlerde kontrolünü pekiştirmişti.  Claire Kober liderliğindeki İşçi Parti’liler meclisteki sandalye sayılarını 48’e yükseltirken, 2010 seçimlerinde 21 meclis üyeliği bulunan Liberal Demokratlar’ın sayısı 9’a düştü. Kabine üyeliği yapan Türkiye’li politikacılar Nilgün Canver ve Dilek Doğuş gibi isimlerin yeniden aday olmadığı Belediye meclisine 29 yeni isim girdi. Toplumumuzun yoğun olarak yerleştiği bölgeler arasında bulunan Doğu Londra belediyelerinden Hackney’de 2006 yılından bu yana meclis üyeliği yapan Feryal Demirci yeniden kabineye girdi. Genç politikacı, Belediye Başkanı’nın direkt seçildiği ve Jules Pipe’ın dördüncü kezdir bu göreve seçilmeyi başardığı Hackney’in Çevre’den sorumlu kabine üyesi olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.