kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.907
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Londra’da Helal Gıda Festivali

İngiltere’deki Müslüman toplumun yoğun ilgi gösterdiği “Helal Gıda Festivali”, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Londra’da Helal Gıda Festivali
20.08.2017
0
A+
A-

 

İngiltere‘deki Müslüman toplumun yoğun ilgi gösterdiği “Helal Gıda Festivali”, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Başkent Londra‘da Müslümanların yoğun yaşadığı Tower Hamlets bölgesindeki Tobacco Dock sergi alanındaki festivalde katılımcılar Karayipler‘den İtalya‘ya kadar geniş yelpazedeki mutfaklara özgü tatlarınhelal versiyonunu tadabiliyor.

Festival, suşiden dondurulmuş gıdaya, alkolsüz bira ve şaraptan şekerlemeye kadar çeşitli helal yiyecek ve içeceklerin yanı sıra finans, tekstil, turizm, sağlık ve eğlence sektörlerinden de firmaları Müslüman tüketicilerle bir araya getiriyor.

Adadaki Müslüman toplumun en fazla ziyaret ettiği etkinlikler arasında yer alan festival, 100’den fazla katılımcı firmaya ev sahipliği yapıyor. Her yaştan Müslüman vatandaşın büyük ilgi göterdiği festivalde, özellikle helal hamburger ve helal hot dog gibi popüler yiyeceklerin satıldığı stantların önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Etkinlikle İngiltere‘deki helal gıda pazarındaki çeşitliliğin artırılması, muhafazakar giyimi tercih eden modaseverlerin farklı markaları tanıması, finans ve turizm sektörlerinin Müslüman müşterilerin taleplerini karşılaması ve Müslümanların yaşam tarzına odaklı üreticilerin tüketicilerle buluşturulması hedefleniyor.

Girişi ücretli olup yarın sona erecek festivalde yemek pişirme kursları, en fazla acılı tavuk yeme yarışması, masaj koltukları, nargile köşeleri, canlı müzik performansları ve çocuklara yönelik çeşitli aktivitelere katılma fırsatları da sunuluyor.
Yaklaşık 3 milyon Müslüman’ın yaşadığı İngiltere‘de bu sayının 2030’a kadar 5,5 milyona ulaşması öngörülüyor. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.