kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3397
EURO
35,1220
STERLIN
41,0526
BITCOIN
$63.035
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

İngiltere’de terör hazırlığına ömür boyu hapis

İngiltere’de, bombalı ve bıçaklı terör saldırısı hazırlığında olmakla suçlanan 4 kişi ömür boyu hapse mahkum edildi.

İngiltere’de terör hazırlığına ömür boyu hapis
05.08.2017
0
A+
A-

 

İngiltere‘de, bombalı ve bıçaklı terör saldırısı hazırlığında olmakla suçlanan 4 kişi ömür boyu hapse mahkum edildi.

İngiliz mahkemesi, geçen yıl Ağustos ayında tutuklanan Naweed Ali (29), Khobaib Hussain (25), Mohibur Rahman (33) ve Tahir Aziz’i (38) bombalı ve bıçaklı terör saldırısı hazırlığında olmak suçlamasıyla ömür boyu hapse mahkum etti. Mahkeme tutanaklarına yansıyan bilgilere göre, polis takibine alınan Ali’nin aracında yapılan aramada boru tipi bir bombanın yanı sıra, sahte bir tabanca ile üzerinde “kafir” yazılı bir satır bulundu. Tutanaklara göre, sanıkların saldırıyı nerede düzenlemeyi planladıklarına dair bir bulguya ise ulaşılamadı. Sanıkların mesajlaşmak için kullandıkları bir telefon uygulamasında kendilerine “üç silahşörler” lakabını verdikleri de mahkeme kayıtlarına yansıdı. İngiliz iç istihbarat servisi MI5’ın grubu izlemek için “Hero Couriers” adlı bir paravan kurye şirketi kurduğu ve böylece sanıkların araçlarını takibe aldığı ortaya çıkmıştı.

AVUKAT KARARI ELEŞTİRDİ

Sanıkların avukatı Gareth Peirce, müvekkillerinin masum olduğunu belirterek, kararı eleştirdi. Avukat Peirce, polisi müvekkillerinin araçlarına sahte delil yerleştirmekle suçladı. Davayı da 1974’de Birmingham’da havaya uçurulan ve 21 kişinin hayatını kaybettiği meyhane saldırısı ile ilgili davaya benzeten Peirce, söz konusu davada 6 İrlandalının ömür boyu hapse mahkum edildiğini ve 1991’de suçsuz olduklarının ortaya çıkmasıyla serbest bırakıldığını hatırlattı. Polisin sahte delil üretmesi ve bazı delillerin üzerini örtmesi nedeniyle hapis yatan İrlandalılara 2001 yılında 840 bin ila 1 milyon 200 bin sterlin tazminat ödenmişti.
TERÖR SALDIRISI ARTTI

İngiltere’de Mart ayından bu yana gerçekleşen 4 terör saldırısında onlarca kişi hayatını kaybetti. Londra’da, 22 Mart‘ta Wesminster köprüsünde aracını yayaların üzerine süren saldırgan, daha sonra parlamento bahçesinde bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü.nManchester’da 22 Mayıs’ta bir konser salonuna bombalı intihar saldırısı düzenlenmiş, 3 Haziran’da da Londra‘da bir köprüde araçlarını yayaların üzerine süren 3 saldırgan, daha sonra yakındaki eğlence mekanlarında karşılarına çıkanlara bıçakla saldırmıştı.

Son olarak 19 Haziran’da bir saldırgan aracını Londra‘da teravih namazından çıkan cemaatin üzerine sürmüştü. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.