kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5847
EURO
35,0105
STERLIN
40,8216
BITCOIN
$64.444
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

ABD ile İngiltere, Bağdadi için düğmeye bastı: Yakala veya öldür

ABD ile İngiltere, Bağdadi için düğmeye bastı: Yakala veya öldür
30.05.2019
0
A+
A-

İngiltere’ye ait Special Air Service kuvvetleri, Amerikan Özel Kuvvetleri ile birlikte Bağdat yakınlarında olduğu düşünülen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi için ‘yakala veya öldür’ operasyonu başlattı.

İngiltere hükümetinin terörizmle ilgili eski danışmanı olan Albay Richard Kemp, “Bağdadi tarihteki en kötü isimlerden biri ve takipçilerine ortaçağ karanlığının en kötü eylemlerinin gerçekleştirilmesi için ilham veriyor. Zehirli mesajlarını dünyaya yaymasını durdurmak için onu acilen yakalamalıyız” ifadelerini kullandı.

Eski bir batılı istihbarat görevlisi ise, “Bağdadi IŞİD için çok önemli bir figür ve bu durum ona çok büyük bir önem atfedilmesine yol açıyor. Örgütü insanlığa karşı en şiddetli eylemleri gerçekleştirdi. Onu yakalaması iyi olurdu ancak saklandığı düşünülen alanlar batılı kuvvetlerin daha önce hiç girmedikleri alanlar. Musul’a yakın bazı köylerin yanında, Al Anbar da onun bulunabileceği yerler arasında” dedi.

OPERASYON BAĞDAT’IN KUZEYİNDEKİ MERKEZDEN YÖNETİLECEK

Bağdadi’yi yakalamak üzere başlatılan operasyonun ise Bağdat’ın kuzeyinde bulunan özel bir merkezden yönetileceği ve operasyonda 30 SAS üyesinin yer alacağı öğrenildi.  Operasyon esnasında çevre güvenliği ise Irak’ın ‘Altın Bölüğü’ tarafından yürütüleceği öğrenildi.

HAVA ARAÇLARI 24 SAAT DEVRİYEDE

Operasyonda ayrıca drone ve insansız hava araçlarının 24 saat gözleme faaliyetinde bulunacakları aktarıldı.  Kullanılacak hava araçlarının füzelerle donatılarak herhagi bir hedef belirleme durumunda ateşlenmeye hazır bir şekilde Al Anbar ve Musul dolaylarında devriyelerine başladığı öğrenildi.

‘SONUNDA HEPSİ HATA YAPAR’

IŞİD liderinin kaçma ihtimaline ilişkin konuşan yetkili bir kaynak ise şunları söyledi: “Türkiye ile Suriye sınırı tutuluyor. Herkes bu anın geleceğini biliyordu. IŞİD askeri olarak yenilgiye uğratıldı ancak liderlerinin yeraltına çekilerek militanlarına küresel çapta eylem talimatı verebileceğini de biliyoruz. Bağdadi’nin tam yeri bilinmiyor ancak karadaki her şüpheli hareket takip ediliyor. Hata yapacak, sonunda hepsi hata yapar ve yakalanır veya öldürülür.”

Savunma Bakanlığı ise söz konusu operasyonla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.